Skovlunde-firmaet SISO fik ifølge Version 2 for nylig tilsendt en pakke med fem af Kingstons dyreste Datatraveller 256 GB USB-nøgler. Pakken kom fra en kinesisk leverandør som tilbød de fem USB-nøgler, som normalt koster mere end 6.000 kroner stykket, til blot 200 dollar – omkring 1200-1300 kroner.
Det gode tilbud gjorde SISOs it-chef Rene Pedersen mistænksom, og da han undersøgte USB-nøglerne nærmere, viste det sig, at de på flere punkter var forskellige fra de ægte Kingston-produkter. Oven i købet indeholdt USB-nøgler to forskellige slags malware.
»Der var nogle småting, der gjorde mig mistænksom. Hele udførelsen virkede lidt for lousy, og drevet var ret let. Og så kunne jeg se ved at sammenligne, at der manglede en lysdiode i forhold til originalen,« siger Rene Pedersen til Version 2.
Han har nu sendt de falske USB-nøgler videre til sikkerhedsfirmaet C-cure. Han har også kontaktet Kingston, men her blev han efter mange forsøg blot sendt til en supportmedarbejder, der slet ikke forstod problemstillingen.
Kingstons landechef Michael Lysholt Nielsen sider til CRN,at han ikke kender til sagen. Han mener ikke, at problemet med falske it-varer er voldsomt stort.
»Jeg tror alle mærkevareproducenter kender til, at der i Kina bliver produceret falske kopier af deres varer. Jeg kan kun advare mod at købe it-produkter til en stærkt nedsat pris af via forhandlere, som ikke har noget med branchen at gøre,« siger Michael Lysholt Nielsen, som nu vil dykke ned i sagen.
Tilbage i 2006 og 2007 var der i en periode falske RAM-kredsen fra Kingston i omløb på det danske marked. RAM-kredsene blev dengang solgt via distributøren Frode Herløv, men det er ifølge Michael Lysholt Nielsen det eneste eksempel han kan erindre.