Nokia slår hånden af servicehus

Nokia har opsagt sin aftale med den europæiske servicekæde EMTS, der reparerer og servicerer mobiltelefoner. Kvaliteten haltede, indrømmer EMTS. Kun servicebutikkerne i Finland går fri.

Nokia har opsagt alle aftaler med den østrigske servicekæde EMTS, der servicerer og reparerer mobiltelefoner i flere europæiske lande.

Nokias beslutning rammer EMTS hårdt, da cirka 50 procent af kædens omsætning relaterer sig til de finske mobiltelefoner.

I en pressemeddelelse fra EMTS' hovedkvarter i Salzburg erkender ledelsen, af dages benhårde forhandlinger ikke har gjort noget ved Nokias mistillid til servicekæden.

- Nokia har på det seneste talrige gange klaget over mangelfuld kvalitet, brud på kontrakter og forkerte fakturaer, uden at det førte til forbedringer, indrømmer Christian Rosner, administrerende direktør i EMTS-kæden.

Kun Finland slipper

Direktøren vil nu sammen med sine medarbejdere finde ud af, hvordan EMTS skal komme videre uden Nokia som samarbejdspartner.

Der skal udarbejdes en plan for hvert enkelt land, EMTS er repræsenteret i, og inden for de kommende uger skal det afklares, "i hvilket omfang vi skal sælge, lukke eller fortsætte driften i hvert enkelt land," som direktøren formulerer det i pressemeddelelsen.

Nokia har ifølge pressemeddelelsen opsagt kontrakten i alle lande på nær mobilfabrikantens hjemland, Finland.

I Danmark har EMTS afdelinger i Glostrup og Pandrup samt såkaldte walk-in-butikker i en håndfuld byer.

Direktøren for de danske EMTS-aktiviteter, Henrik Stordal, var hele fredag til møder i Pandrup og havde ikke tid til at udtale sig til Computerworld Online.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere