TDC bider CBB Mobil i haserne

TDC's nye discount-koncept Mixit er det billigste tilbud på markedet, hvis mobiltelefonen skal erstatte en fastnettelefon. I andre tilfælde er CBB Mobil stadig billigst, men flere nye mobilabonnementer gør markedet svært at gennemskue, viser ny prispjece.

For teleselskabet CBB Mobil er de bedste reklamekroner brugt på at optimere priserne, så selskabet altid ender som det billigste i IT- og Telestyrelsens prisguider.

Det lykkes også i den seneste udgave af styrelsen prispjece, "Hallo, hallo - Ved du hvad det koster?", der udleveres på bibliotekerne fra på mandag.

Hvis man bruger sin mobiltelefon som et supplement til fastnettelefonen, er CBB Mobil ifølge guiden det billigste selskab, uanset om forbruget er 90, 270 eller 630 minutter i kvartalet.

Men IT- og Telestyrelsen beregner priserne ud fra nogle helt specielle profiler. Otte ud at 10 opkald går til fastnettet, resten til en anden mobiltelefon. En vis mængde opkald sker om dagen. SMS-beskeder tælles ikke med. Og så videre.

TDC billigst hjemmefra

Guiden fortæller også, hvem der er billigst, hvis man bruger mobiltelefonen i stedet for en fastnet-telefon. Her stryger TDC Mobils nye lavpristilbud, Mixit, til tops.

Det skyldes, at Mixit opererer med en hjemmezone, hvorfra prisen er meget lavere end på opkald foretaget uden for den nærmeste sendemast i forhold til bopælen.

Og IT- og Telestyrelsens profil regner med, at bruger man mobiltelefonen som alternativ til en fastnettelefon, så foretages samtlige opkald hjemmefra til den lave pris.

- Det er nok ikke særlig realistisk. Men det er ikke noget, vi vil gøre noget ved, for vi går ikke efter det segment, der vil erstatte fastnettelefonen med en mobiltelefon, siger direktør Teddy Søgaard Pedersen, CBB Mobil.

Han mener dog, at IT- og Telestyrelsen godt er klar over, at de nuværende profiler trænger til at blive justeret lidt. Styrelsen har nemlig indkaldt teleselskaberne til et møde, hvor man skal diskutere nye måder at fremlægge priserne på.

Internettet den bedste guide

Teddy Søgaard Pedersen så gerne, at man også indregnede gebyrer på de forskellige mobiltilbud. Nogle selskaber straffer kunderne med gebyr, hvis ikke forbruget overstiger et bestemt niveau. Der er også forskel på, hvordan selskaberne fakturerer opkaldsafgiften.

Hos IT- og Telestyrelsen henviser man til, at kan forbrugeren ikke genkende sit eget forbrug i prisguiden, så kan man på internettet selv indtaste sit forbrugsmønster og få beregnet det billigste abonnement.

- Den trykte guide er udkommet siden 1998, og der er mig bekendt ingen planer om at stoppe med at udgive den. Der er trods alt stadig mange forbrugere, der ikke har mulighed for at benytte guiden på internettet, siger overkontrollør Jane Ørum, IT- og Telestyrelsen.

Priserne i den trykte guide var gældende den 1. januar, men siden er lavprisselskabet Smarttalk, der ejes af Debitel, kommet til, og det udløste en mindre priskrig på især SMS-beskeder.

Hvis forbrugeren vil have de seneste priser, skal man lade pjecen på biblioteket ligge og bruge regnemaskinen på IT- og Telestyrelsens elektroniske prisguide.

Relevante links:

Hallo, hallo - Ved du hvad det koster?
Den elektroniske teleprisguide




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere