Tvivler på, at Acer-køb slår igennem i Danmark

IDC-analytiker Anders Elbak tvivler på, at Acers køb af amerikanske Gateway og dermed Packard Bell får stor indflydelse i Danmark.

Det står nu fast, at Acer køber amerikanske Gateway og samtidig udnytter Gateways forkøbsret til Packard Bell. En handel, der lader Lenovo ude i kulden og styrker Acers postion på verdensmarkedet og gør selskabet til en klar treer.

På det danske marked mener analytiker Anders Elbak dog ikke, at handlen får den store betydning. For selv om Packard Bell i et kvatal kan nå op blandt de 5-7 største leverandører i Danmark, så kan de sagtens være usynlig i det næste kvartal.

»Acer ligger og ånder HP i nakken med jævne mellemrum. Alligevel tror jeg ikke, det får den store betydning, når det gælder markedsandele i Danmark, fordi Packard Bell på det danske marked mest er til slagtilbud,« siger Anders Elbak.

Derimod mener Anders Elbak, at Acer skal være varsom med at integrere Packard Bell for meget på det danske marked.

»Acer kan godt komme til at jokke deres forhandlere over tæerne, hvis de begynder at sælge på samme måde som Packard Bell. I dag er Acers fokus på små forhandlere. Så hvis Acer laver noget, som de forhandlere føler, tager noget af deres salg, så ryger forhandlernes loyalitet,« siger Anders Elbak.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere