Atea-kunder får Comwir til at overhale Netkoncept

Comwir-boss Jakob Thye hævder, at han nu er blevet Danmarks anden største forhandler foran Netkoncept og Kerfi.

Skal man tro Thye er det på ni måneder lykkes Comwir at klatre helt til tops i det danske itkanal-landskab. I dagbladsannoncer praler selskabet med at det er »blandt de to største« forhandlere herhjemme.

CRN har bedt Jakob Thye forklare, hvad han har at hænge praleriet op på. Han ønsker dog ikke at oplyse aktuelle omsætningstal, og han erkender, at han ikke ved hvordan landet ligger hos Netkoncept, som de fleste ville have sat som nummer to efter Topnordic.

»Påstanden er blandt andet baseret på, at Netkoncept har meldt ud, at de vil satse mindre på hardware, og det giver jo en lavere omsætning,« siger han.

Hans største argument for at påstanden holder er Comwirs budget, som han siger bliver fulgt.

»Ifølge budgettet skal vi nå en omsætning på 732 millioner kroner det første år, og indtil videre holder vi budgettet. Der kalkuleres med et relativt større salg i efteråret end foråret, men sådan er det jo for alle,« siger Jakob Thye.

En af de store faktorer i selskabets vækst er ifølge Thye, at mange Atea-kunder efter Topnordics opkøb har besluttet sig for at vælge ny leverandør nummer to:

»Mange kunder har en to-leverandør-strategi. Hvis de to var Topnordic og Atea, må de finde en ny. Det er baggrunden for at mange har henvendt sig til os af egen drift,« siger Jakob Thye.

Alene efter sommerferien har Comwir ifølge Thye fået 25 nye kunder, som har henvendt sig fordi de med Topnordic-Atea fusionen er kommet til at mangle en leverandør nummer to.

Men netop fusionen har samtidigt skaffet Topnordic yderligeres pondus til at kunne forhandle lavere priser end alle andre.

»Det er da rigtigt at de får buying power, som vi ikke kan matche. Situationen har ikke været der endnu. Jeg mener, at vi og Kerfi og Netkoncept kan tilbyde de samme priser som Topnordic i de fleste tilfælde,« siger Comwirs direktør.

Hos supplies-forhandleren Descom, der for nylig åbnede en hardwareafdeling, har man omtrent samme melding som Comwir: Topnordic-fusionen giver nye kunder.

Mange virksomheder frygter, at de store ændringer, der er sket indenfor IT-branchen i løbet af sommeren i form af en fusion mellem de to største aktører, vil give dårligere service og monopollignende tilstande indenfor branchen og dermed højere priser,« siger Johnny Helander, direktør for Descom.

Han har opjusteret forventninger til selskabets udbytte med 40 procent i forhold til forårets forventninger, alene på grund af den ekstraordinære kundetilgang.

(Artiklen stammer fra det trykte CRN, der udkommer i dag)




IT-JOB

IT & Co ApS

IT-tekniker

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analyst med drive og gåpåmod

Unik System Design A/S

Head of Internal IT

Netcompany A/S

IT Consultant
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere