IT-PROFIL:: I spidsen for et markant skifte

Dells danske kanalchef, 40-årige Christian Borg Møhl, synes, at han har it-kanalens mest spændende job lige nu.

Hvad holder du mest og mindst af ved it-branchen?
It-branchen er ikke længere den wild west-branche, vi var engang. It-branchen er ved at modnes, og jeg finder det overordentligt positivt, at vi er blevet meget dygtigere til at drive en forretning, der er både sund og dynamisk. Jeg holder mindst af den stadige fokusering på pris frem for at skabe de bedste løsninger for kunderne, som stadig hersker mange steder.

Hvad er du mest stolt af i din karriere?
Jeg er rigtig stolt af at medvirke til at skabe en kanaltilstedeværelse for verdens største direkte it-leverandør. Jeg synes, at jeg har det mest spændende job i it-kanalen lige nu, og jeg glæder mig til den dag, hvor Dell har etableret sig som en af de mest betydningsfulde spillere i kanalen.

Og hvad er du mindst stolt af?
At jeg i for mange år kørte lidt for hårdt på med jobbet, og indimellem glemte at stoppe op og værdsætte verden omkring mig lidt mere. I dag har jeg skabt en bedre balance i mit liv ved blandt andet at sige fra over for de ting, der ikke er vigtige.

Hvilken person i it-branchen har betydet mest for dig?
Jeg har været heldig at arbejde med rigtig mange dygtige og inspirerende mennesker igennem tiden. Og de har hver især lært mig meget, som jeg har med mig i dag, både som kollega og chef. Jeg syntes også, det er rart at være i en branche, hvor mennesker, der konkurrerer hårdt med hinanden i det daglige, stadig kan mødes og køre en MTB-tur i skoven om søndagen og tale om helt andre ting.

Hvor ville du være i dag, hvis du kunne gå tilbage i tiden og selv udforme din karriere?
Jeg er præcis der, hvor jeg gerne vil være karrieremæssigt. Stort ansvar og spændende opgaver for en lige så spændende virksomhed i færd med et markant strategisk skifte. Det eneste, jeg ville lave om, hvis jeg kunne var at sige ja til tilbuddet om at blive udstationeret , for der er meget at lære ved at arbejde i en anden kultur.

Hvad laver du om ti år?
Jeg er jo en ung mand på 40 år, så om ti år arbejder jeg forhåbentlig stadig i Dell og viderefører det arbejde med kanalen, som vi lægger grundlaget for i dag, men stillingen vil tænkeligt have et internationalt ansvar.

Hvilket job - udover dit nuværende - ville du have, hvis du var økonomisk uafhængig og kunne vælge frit?
Jeg er absolut meget tilfreds med mit nuværende job og min karriere hidtil. For mig ville økonomisk uafhængighed bedre bruges til at skabe bedre muligheder for min familie og for at dyrke min sport.

Hvad er den største trussel mod din del af branchen?
Selvom vi er en ung branche, hersker der stadig for meget vanetænkning. Mange nye initiativer og tiltag drunker desværre på grund af manglende omstillingsevne. Det skal vi blive bedre til som branche. Jeg håber og tror dog på, at konkurrencen vil favorisere de spillere, der er i stand til at bryde med vanetænkningen.

Hvad ville du gøre, hvis du var Danmarks it-minister?
Sikre at Danmark kommer helt i front med digitalisering i den offentlige sektor, og sikre, at det effektiviseringspotentiale, der ligger i teknologierne, udnyttes fuldt ud i den offentlige sektor. It kan gøre meget for at løfte og effektivisere f.eks. uddannelserne, sundhedsområdet og den offentlige administration. Jeg ville også arbejde for at skabe mere international forståelse i vores uddannelsessystem.

Hvordan tackler du arbejdspres?
Jeg trives rigtig godt med en hektisk dagligdag, der er fuld af uforudsigelige udfordringer og nye problemstillinger. Men jeg elsker også at tage et par hårde træningspas på cyklen, med løbeskoene eller en lang svømmetur. Jeg er ivrig dyrker af cykelsport og triatlon, og der er intet bedre end hård fysisk træning til at få nulstillet sind og krop.

Hvordan kobler du af?
Hygger mig hjemme eller på rejser med min kæreste Dorte, leger med min datter Isabella på tre år og vores hund Eddie i haven. Der er intet som skøn kvalitetstid med familien til at koble af og få opladt batterierne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere