Traen overtages af kapitalfond

Først TDC, så KMD og nu Traen. Den store leverandør af it-systemer til det offentlige er blevet overtaget af Dansk Kapitalanlæg.

Traen Gruppen er ikke på størrelse med hverken TDC eller KMD, men indenfor sit eget felt er selskabet en lille kæmpe.

Den hidtidige ejer, Kenn Petersen, bankede firmaet op til en placering som en af de vigtigste leverandører af digitaliseringssystemer til det offentlige. Men i sidste regnskabsår gik det så galt, at et underskud på 57 millioner kroner og en negativ egenkapital truede selskabet, som siden har levet på bankernes nåde.

Men nu har Kenn Petersen solgt sit værk for et ukendt beløb. Køberen er kapitalfonden Dansk Kapitalanlæg, som overtager 79 procent af aktierne i Traen-koncernen med selskaberne Traen Informationssystemer og Ementor Danmark.

Bag Dansk Kapitalanlæg står Danske Bank, ATP, PFA. Nordea Liv & Pension, Augustinus, Danica og LD.

Den nye ejer vil ikke ændre på ledelsen i selskabet, oplyser partner Lars Dybkjær, Dansk Kapitalanlæg, til CRNs søstermedie ComON.

Traen fik sidste år ny direktør i form af Jakob H. Kraglund. Han kom fra Accenture, hvor han over en årrække havde vendt selskabets økonomi fra et kæmpeunderskud til et lille overskud, men hvor han også havde høstet uheldige erfaringer. Det gjaldt ikke mindst den kiksede overtagelse af Københavns Kommunes lønbehandling, som endte med, at Accenture blev fyret som leverandør til kommunen.

Erfaringerne med kommunale kunder har han formentlig god brug for i Traen, hvor kundeporteføljen omfatter mere end 20 ministerier og styrelser, 40 kommuner og regioner samt en række organisationer og private virksomheder.

Traen har hovedsæde i Ballerup og beskæftiger i dag 225 medarbejdere i Danmark, Sverige, England og Ukraine.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere