Comwir stiftet med skjulte bagmænd

Det kommende hardwarefirma, Comwir, der primært består af udbrydere fra Atea, er nu blevet formelt registreret som aktieselskab. Midlertidig bestyrelsesformand er Ementors tidligere økonomidirektør Bo Dencker. Hvem de finansielle bagmænd er, holdes fortsat skjult.

Hverken den nyindsatte formand eller de to øvrige medlemmer af bestyrelsen for Comwir A/S repræsenterer de egentlige finansielle interesser i selskabet. Det siger stifter Jakob Thye som kommentar til oplysninger om selskabet, som forleden blev offentliggjort af Erhvervs- og selskabsstyrelsen.

Hvem de egentlige pengemænd bag selskabet er, vil Comwir først fortælle om til januar.

Fra starten ligger selskabet inde med en driftskapital på 40 millioner kroner, men en langt større pengekasse skal angiveligt være med til at finansiere den forventede ekspansion: På tre år skal selskabet nå en omsætning på 3,2 milliarder kroner.

Flere af de sælgere, som skal starte hos Comwir 1. januar, har fortalt CRN, at de ikke ved, hvem bagmændene er. Den viden er dog ikke blevet forholdt bestyrelsesformand Bo Dencker:

»Naturligvis er jeg blevet informeret om den finansielle baggrund, eller var jeg ikke gået med,« siger han.

Den 46-årige Bo Dencker er blandt it-branchens mere erfarne økonomifolk men en fortid som medstifter af Compaq i Danmark, økonomidirektør i Oracle og senest i Ementor. Sidstnævnte post forlod han i maj i år i forbindelse med Carsten Dillings tiltrædelse.

Ud over at han ser positivt på selskabets fremtid ønsker Bo Dencker ikke at kommentere Comwirs forretningsplan og økonomiske baggrund.

Fra andre sider erfarer CRN, at Comwir endnu ikke har indgået kreditgivende aftaler med nogle af de fire store broadlinedistributører. Tech Datas Kim Enrum oplyser imidlertid, er han er i gang med forhandlinger med Comwir og at han - uden at kende de økonomiske bagmænd - ser positivt på den opstillede forretningsplan.

Tilsyneladende er selskabet dog også omgærdet af en del mystik hos de store producenter, hvor man for eksempel ikke har nogen kontakt af betydning med Microsoft Danmark. Alligevel staser Comwir på at gå i luften straks i begyndelsen af januar med et forretningsfokus, der blandt andet skal konkurrere med forhandlerhuse som Topnordic og Atea.

Comwir skal i følge de foreliggende oplysninger koncentrere sig om hardwaresalg til både privatmarkedet og erhvervsmarkedet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere