Oracle går efter Navision med Linux

Oracle udfordrer Navision med en ny pakke af hard- og software, der skal bringe firmaets ERP-programmer ind på markedet for små europæiske virksomheder. Pakken indeholder blandt andet en Linux-baseret server.

Det skal være nemt og bekvemt for de små europæiske virksomheder, hvis de skal lokkes væk fra Navision, der har specialiseret sig i økonomistyringssystemer til mindre og mellemstore firmaer.

Det ved Oracle, der nu i 13 europæiske lande lancerer en alt-i-en-pakke til virksomheder, der ønsker udskifte deres IT-systemer.

Pakken hedder Oracles E-Business Suite Special Edition og indeholder Oracles række af programmer til styring af økonomi, salg og lagerbeholdning.

Dertil kommer den nødvendige hardware i form af en server, der har installeret Linux-firmaet Red Hat's Advanced Linux Server.

For en pris på cirka 750.000 kroner sørger Oracle for installation og tilretning af systemerne og support i ét år.

Udmøntning af ny strategi

Med lanceringen af ERP-produktet følger IT-firmaet sine meldinger tidligere på året op med handling.

Oracles stifter og topchef, Larry Ellison, har flere gange sagt, at selskabet vil gå efter mellemmarkedet for at sikre vækst.

Ud over Microsoft Business Solution - som Navision er en del af - er Oracles konkurrenter britiske Sage og tyske SAP.

Sidstnævnte har i stil med Oracle hidtil henvendt sig til større virksomheder, men har også vendt sig mod virksomheder med op til 500 ansatte for at fastholde en fornuftig indtjening.

Oracles pakke kræver minimum 10 brugere, og når der bliver mere end 25 brugere på systemet, skal virksomheden opgradere til den dyrere E-Business Suite.

Den gennemsnitlige pris på 750.000 kroner vil variere fra kunde til kunde. Prisen bliver fastsat af Oracles partnere, der sælger pakken til kunderne. Prisen kommer an på, hvilken ekstra software og tjenester, den enkelte kunde køber.

På hardwaresiden bruger Oracle sine sædvanlige partnere, Hewlett-Packard (HP), Sun og Dell.

Oracle-kunder bliver aftagere

Oracles produkt står over for et marked med anslået 200.000 små og mellemstore virksomheder i Europa. I øjeblikket har selskabet cirka 3.600 kunder til sin enterprise-software.

En analytiker fra selskabet AMR Research, Nigel Montgomery, vurderer over for InfoWorld, at produktet ikke skiller sig ud fra mængden "med mindre du elsker Oracle".

Han tror. at langt de fleste købere vil være eksisterende Oracle-kunder, der allerede har installeret softwarevirksomhedens produkter i hovedkvarteret.

- Skal Oracle sælge til andre end sine nuværende kunder må selskabet åbne en ny salgskanal. Problemet for Oracle og SAP er, at Microsoft med overtagelsen af Navision købte sig til en kanal, siger han.

Ud over Europa er Oracles produkt lanceret i Asien. Bliver det en succes i de to områder, vil Oracle også introducere E-Business Suite Special Edition i den øvrige del af verden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere