Hands kræver lønnedgang af alle ansatte

Alle 300 ansatte i konsulenthuset Hands Danmark får reduceret deres faste løn i løbet af de næste måneder. Siger de nej, kan de betragte sig selv som opsagt. Hands vil spare penge ved at udregne en større del af lønnen på baggrund af de ansattes præstationer.

I slutningen af sidste uge fik de 300 ansatte i konsulenthuset Hands at vide, at selskabet havde opsagt deres ansættelsesbetingelser, men ikke deres ansættelsesforhold.

Kontrakterne er opsagt, så der kan træde nye ansættelsesbetingelser i kraft inden for de næste seks måneder. Ifølge marketingdirektør Jeanette Hylleberg følger Hands de opsigelsesvarsler, der gælder i Funktionærloven. For størstedelen af de ansatte i Hands er det tre til fire måneder.

De nye kontrakter indeholder ændrede retningslinier for, hvordan lønnen bliver sammensat i konsulenthuset. Den faste løn bliver sat ned, mens en større del bliver udregnet efter personlig indsats, oplyser marketingdirektøren.

- Formålet er blandt andet at motivere de ansatte til at yde mere for deres løn. Vi reducerer deres faste løn, men giver dem muligheden at tjene det tabte ind via bonusordninger, forklarer Jeanette Hylleberg.

Hun tilføjer, at hvis den enkelte ansatte ikke vil gå med på de nye betingelser, når varslingsfristen udløber, vil det være at regne som en opsigelse.

Hands Danmarks marketingdirektør lægger ikke skjul på, at den nye dikterede lønstruktur er en konsekvens af de dårlige tider i IT-branchen.

- Det er svært at få økonomien til at hænge sammen i Navision-forhandlerledet. Tiderne er ikke specielt gode i IT-branchen, og vi tynges som andre virksomheder af enorme lønomkostninger. Derfor skal den faste udgift ned, siger marketingdirektøren.

Lønnedgang afhængig af funktion

Hvor meget den faste løn bliver reduceret med, er afhængig af den ansattes funktion i Hands. Eksempelvis bliver det administrative personales faste løn reduceret mindst - nemlig med fire procent.

- Jeg kan ikke sige tallene for de øvrige grupper, men det er noget større for eksempelvis konsulenter, der vil blive aflønnet efter, hvor mange timer de fakturerer, forklarer Jeanette Hylleberg.

Hands har arbejdet med de konkrete planer i knap tre måneder, blandt andet for at få afklaret konsekvenserne af lønændringen, eksempelvis de skattemæssige konsekvenser.

Inspireret af Oracle

Desuden har virksomheden ladet sig inspirere af Oracle og Coca Cola til at lancere en mulighed for, at medarbejderne kan vælge, hvordan de vil supplere deres løn med personalegoder. Programmet hedder internt i Hands "Your Choice".

- Det har sådan set ikke noget at gøre med ændringen af ansættelsesbetingelserne, men hvis folk føler sig klemt på pengepungen efter det her, så giver det dem muligheder for at lægge udgifterne om, siger marketingdirektøren.

Den enkelte ansatte kan vælge at betale mere eller mindre i pension, få udbetalt deres kørselstilskud på en anden måde eller få leveret avis og bredbånd.

- Det koster selvfølgelig Hands i administration, men fordelen for os er, at folk bliver ekstremt bevidste om de udgifter, som virksomheden betaler. Nogle går så måske ned i båndbredde på deres ADSL-linie, forklarer Jeanette Hylleberg.

Opmærksom på Ingram-ballade

For nylig gav det intern ballade og dønninger i pressen, at Ingram Micro opsagde bonusordninger og barselsordninger med de ansatte - uden at opfylde de lovmæssige frister.

Det mener Hands Danmark at have sikret sig mod.

- Vi har rådført os med adskillige jurister om reglerne for varsling for at være sikre. Derfor følger vi også Funktionærloven til punkt og prikke, siger Jeanette Hylleberg.

Ifølge marketingdirektøren overvejer Hands' afdelinger i Norge og Sverige, om de skal introducere en lignende ændring af lønstrukturen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere