Broker-giganten Bridema konkurs

Efter krav fra Kammeradvokaten har Danmarks største broker-firma, Bridema, drejet nøglen om.

I dag klokken 12 blev redningsforsøg opgivet, da Skifteretten i København udstedte konkurs-dekret mod brokervirksomheden Bridema.

Medarbejderne blev i løbet af formiddagen orienteret om, at selskabet er i alvorlige vanskeligheder, og de blev bedt om at indstille arbejdet, mens ledelsen overvejer mulighederne for en løsning.

En sådan er det imidlertid ikke lykkedes at finde - heller ikke selv om flere af Bridemas leverandører har tilbudt at medvirke til at redde firmaet.

En af Bridemas store europæiske partnere er Kingston. Dette selskabs danske country manager, Lars Christensen, siger til CRN, at han er ked af, hvad der er sket med Bridema.

»De har på en god måde holdt os informeret gennem hele processen, og vi har omvendt forsøgt at hjælpe dem med en redningsaktion. Desværre lykkedes det ikke,« siger han.

Angiveligt er Bridema blevet ramt af en serie af prisfald, der har slået bunden ud af selskabets økonomi. Bridema har med en omsætning i milliardklassen haft et meget stort lager, der gjorde selskabet mere sårbart for prisfald end mindre konkurrenter.

Kilder, der har været medvirkende til redningsforsøget af Bridema, siger til CRN, at brokerfirmaets problemer ikke skyldes momskarruseller eller problemer med leverandører, der har villet stoppe Bridemas grå handel.

Moms har dog alligevel spillet den afgørende rolle i Bridemas fald. Konkursbegæringen er nemlig kommet fra Kammeradvokaten, hvilket med 99 procent sikkerhed betyder, at manglende momsbetaling udgør største gældspost i firmaet.

Ifølge forlydender i kanalen skulle Bridema op til konkursdekretet have stået med en gæld på 30 millioner kroner.

Bridema havde i sit senest offentliggjorte regnskabsår en omsætning på 2,5 milliarder kroner og beskæftigede 40 mennesker. Op til konkursen var medarbejderstaben dog kun 30 mand.

Også selskabet Enavia er tilsyneladende ramt af konkursen, men i hvilken udstrækning vides ved redaktionens slutning ikke. Enavia, der er en internetbutik med slutbrugersalg, har samme ejerkreds som Bridema. Hverken hos Bridema eller hos Enavia bliver telefonerne taget.

Ved redaktionens slutning var det ikke lykkedes at komme i kontakt med direktøren for Bridema, Dean Nielsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere