Softwareudbud essentielt for Tablet PC

Mere end 20 softwareselskaber står klar med programmer til tablet pc'ere, der benytter Microsofts styresystem. Især velfungerende udgaver af kendte applikationer fra for eksempel SAP og Adobe bliver vurderet som afgørende for den nye computers succes.

Der var stjernedrys over Microsofts lancering af selskabets styresystem til de nye Tablet PC'er, Windows XP Tablet PC Edition, i New York torsdag.

Ambassador Theatre var fyldt med chefer fra forskellige producenter af den nye computer.

De talte blandt andre Fujitsu, Hewlett-Packard (HP), Acer, NEC, softwareleverandører samt en hoben journalister og distributører.

De kunne alle overvære skuespilleren Rob Lowe fortælle om, hvordan han bruger sin Tablet PC og sin elektroniske pen til at tage noter i forbindelse med sin rolle i serien "Præsidentens Mænd", der kører på DR2.

Og succesforfatteren Amy Tan bedyrede, at hun tager noter til sin næste roman på sin Tablet PC.

Motoren er forretningsbrug

Imidlertid vurderer analytikere, at det skal være udgaver af kendte og brugte forretnings-applikationer, som skal bære den nye computer frem og gøre den til et seriøst alternativ til de bærbare computere.

Forretningsfolk er da også den primære målgruppe for Tablet PC - alene af den grund at prisen i begyndelsen vil ligge omkring de 20.000 kroner plus moms.

Det har Microsoft også ladet softwareselskaberne vide, oplyste teknologisk direktør hos Acer, Arif Maskatia.

- Microsoft har i to og et halvt år hele tiden holdt softwareselskaberne til ilden, så der var software til maskinerne. Microsoft har gjort et godt arbejde, sagde han.

SAP på pletten med applikation

En af de store inden for forretningssoftware, SAP, var da også torsdag på pletten med lanceringen af selskabets mySAP.com-CRM til den nye computer.

Her lader nye funktioner konsulenten på salgsbesøg skrive kundens data ind i CRM-databasen med den nye pen, ligesom Tablet PC'en kan kommunikere med hovedkontoret.

Andre firmaer, som torsdag stod klar med programmer til Tablet PC, var Adobe og det canadiske softwareselskab Corel, der blandt andet udvikler WordPerfect Office. Corel er på trapperne med et værktøj til projekt-arbejde, kaldet Grafigo.

Mere end 20 virksomheder er således klar med softwaren. Microsoft er overbevist om, at det udbud vil forhindre, at Tablet PC lider den samme kranke skæbne som tidligere forsøg på tavle-pc'er - nemlig nul salg.

IDC oplyser, at de tidligere forsøg - fra blandt andre Fujitsu og Sharp - på penne-baserede tablet pc'er aldrig erobrede mere end et par procent af det samlede marked for bærbare computere.

Relevante links:
Microsofts websted for Tablet PC med mulighed for download af programmer
Læs PC World Onlines anmeldelse af Tablet PC

Vil du vide mere om Tablet PC?
NewsScanner overvåger 300+ medier
Prøv gratis i 30 dage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere