IMAGE 2007: Actebis overvandt SAP-problemer

Hos årets Image-topscorer Actebis frygtede direktør Torben Qvist, at selskabet ville blive straffet i årets undersøgelse, fordi distributøren har haft et indadvendt år med fokus på nyt SAP-system.

Actebis blev en suveræn nummer et blandt distributørerne i årets Image-undersøgelse.

»Når man tænker på, at de i forvejen er nummer et, så rykker de rigtig meget. Hvor distributørerne som sådan forbedrer deres image i gennemsnit med ni procent, så forbedrer Actebis selskabets image med elleve procent,. Det er meget pænt,« siger Palle Klinke Hansen, der er direktør for IFO (Institut For Opinionsundersøgelse), som udfører Image-undersøgelsen for CRN.

Fremgangen i år betyder, at Actebis har lagt betydelig distance til konkurrenterne. Afstanden fra Actebis ned til nummer to er større end afstanden mellem nummer to og nummer fem.

»Det ser ikke ud til at have haft nogen indvirkning på Actebis, at det i foråret blev offentliggjort, at selskabet skulle sælges til en polsk kapitalfond. Det bliver spændende at se, om afklaringen af Actebis fremtid får indflydelse på næste års image-undersøgelse,« siger Palle Klinke Hansen.

I mellemtiden er salget til polakkerne blevet annulleret, og i stedet har den tyske investeringsfond Arques Industries købt Actebis i Norden. Arques købte i sommer den øvrige del af Actebis Gruppen.

CRN og IFOs Image 2007-undersøgelse viser altså, at Actebis står stærkt i den danske kanal. Et resultat, som Actebis-direktør Torben Qvist blankt erkender, at han ikke havde regnet med.

»Det er en behagelig overraskelse. Jeg er taknemmelig over, at vi kan gå hen og vinde igen i år Jeg skal gerne indrømme, at vi har en to-do-liste, som vi gerne skal have tjekket en del punkter af på her i starten af 2008,« siger Torben Qvist.

Helt konkret frygtede Torben Qvist, at den SAP-implementering, som selskabet har været igennem, sammen med den markant store vækst måske ville have udmøntet sig i lidt mere lunke karakterer fra forhandlerne.

»Selv om jeg synes, vi er kommet godt igennem vores SAP-implementering, så har vi været mere indadvendte og fokuseret meget på os selv som følge af den,« siger Torben Qvist.
Det har kostet tid internt i Actebis-organisationen og betydet, at udadvendte aktiviteter har været krafttigt nedprioriteret. Derfor indrømmer Actebis-direktøren, at han har lidt dårlig samvittighed overfor forhandlerne.

»Jeg er sikker på, at nogle forhandlere har mærket, at vi ikke har været ude og besøge dem så meget, som vi plejer,« siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere