Artikel top billede

Du kan undgå at holde for rødt lys med denne app

Tager du bilen på arbejde? Så kan du snart spare 20 procent i benzin og surfe på en bølge af grønne lys.

Få ting er mere irriterende end at ramme en byge af røde trafiklys, når du i forvejen er sent på den.

Men takket være en kommende smartphone app ser det nu ud til at blive lettere at ramme den grønne bølge.

Skal du som bilist undgå at holde for rødt kræver det, at du justerer farten, så du altid rammer lyskurverne, når lyset er grønt.

Tidligere har forskere leget med tankerne om at opstille rækker af elektroniske vejlskilte før lysreguleringerne, der fortæller, hvilken hastighed bilisterne skal køre med.

Men ifølge det engelske ugemagasin The Economist er tre forskere fra de amerikanske universiteter Princeton University (Margaret Martonosi og Emmanouil Koukoumidis) og Massachussets Institute of Technology (Li-Shiuan Peh) på vej med en smartphone-løsning på problemet.

Spar 20 procent på benzin-regningen

Ifølge forskerne vil appen ikke bare give dig en mere behagelig og mindre frustrerende tur på arbejde, men du vil også bruge 20 procent mindre benzin på turen.

Som bilist skal du installere forskernes app, SignalGuru, og placere din smartphone i forruden, hvor telefonens kamera registrerer, hvilken farve lyset i lyskurven har.

Appen deler informationerne med andre telefoner i området, der også har installeret SignalGuru. Med tiden vil appen lære, hvordan de enkelte lyskurve i hele dit område er indstillet til at skifte. Og på baggrund af de oplysninger kan appen fortællle dig, hvilken hastighed du skal køre med for at ramme det grønne lys.

I test-versionen oplyser appen hastighedsinstruktionerne på telefonens skærm. Men af hensyn til trafiksikkerheden vil instruktionerne blive oplæst af en stemme i den kommercielle udgave af appen.

Kan forudse med stor sikkerhed

Tests i Singapore og byen Cambridge i den amerikanske stat Massachusset viser, at SignalGuru kan forudse, hvornår lyskurverne skifter, med en sikkerhed på henholdsvis 96,3 og 98,2 procents sikkerhed.

Og det er på trods af, at lyskurvene på test-stederne ikke kørte med et fast program. I Cambridge skifter lyskurvene med forskellige intervaller, afhængig af hvilken tid på dagen det er. Mens lyskurverne i Singapore skifter med forskellige intervaller, alt efter hvor tæt trafikken er.

Appen er stadigvæk i testfasen, men det er forskernes plan at bruge den kommercielt. Men de overvejer også at udbygge den med flere funktioner, hvor kameraet eksempelvis kan registrere ledige parkeringspladser og dele oplysningerne med andre bilister i området.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere