Intel forlader OLPC igen

Efter et halvt år forlader Intel igen One Laptop Per Child-projektet.

Intel har nu besluttet at forlade One Laptop Per Child (OLPC) og gå sine egne veje igen. Det er ellers kun et halvt år siden, at Intel stiftede fred med OLPC og gik med i bestyrelsen for projektet. Det skete efter længere tids verbalt slagsmål mellem Intel-chef Craig Barrett og OLPC-stifter Nicholas Negroponte.

Chipgiganten har udviklet sin egen billige skolecomputer, Classmate, som længe blev anset for at være en konkurrent til OLPC's XO-computer, også kendt som 100-dollar-laptop. Negroponte har anklaget Intel for at sælge sin egen Classmate-computer til langt under produktionsprisen, mens Barrett har betegnet Negropontes anklager som »vanvittige«.

Og det er netop Classmate, som er skyld i bruddet mellem Intel og OLPC. Ifølge avisen Wall Street Journal har Negroponte krævet, at Intel skal stoppe salget af Classmate computeren, så længe firmaet er med i OLPC-projektet. Det vil Intel ikke, og derfor har firmaet nu meldt sig ud af OLPC igen.

XO-computeren bruger en processor fra Intels konkurrent AMD, men Intel og OLPC har arbejdet på en version med Intel-processor. Nu tyder alt på, at dette arbejde er spildt.

OLPC har angiveligt krævet, at Intel skal stoppe samarbejdet med alle firmaer som producerer billige laptops, som Asus' eee pc. Nicholas Negroponte har indtil videre ikke udtalt sig om årsagen til, at Intel forlader samarbejdet igen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere