Microsoft-patch misinformerer brugere

En vigtig rettelse fra Microsoft fortæller, at systemet er beskyttet, selvom det ikke er tilfældet.

Man skal ikke tro alt, hvad der står i dialogbokse under Windows. Heller ikke, når det er Microsoft, der er ophavsmand til beskeden. Fredag advarede softwarefirmaet mod et meget alvorligt sikkerhedshul i Internet Explorer og præsenterede samtidig en vaccine, der gør browseren immun overfor problemet.


Microsofts patch fungerer kun med helt bestemte versioner af Internet Explorer. I alle andre tilfælde bliver installationen afbrudt med beskeden: "This update does not need to be installed on this system". Men det passer ikke. Internet Explorer er stadig sårbar, og mange brugere kan derfor snydes til at tro, at deres system er beskyttet mod sikkerhedshullet.


En talsmand for Microsoft siger til nyhedstjenesten Wired, at meddelelsen er en fejl. Firmaet opfordrer alle brugere, som konfronteres med denne meddelelse, til at hente Internet Explorer 5.01 eller 5.5 og installere patchen igen.


Tilsyneladende er et meget stort antal brugere blevet mødt med den fejlagtige meddelelse. Den fremkommer når man forsøger at installere rettelsen under alle andre IE-versioner end 5.01 og 5.5. Disse versioner er stadig sårbare, men Microsoft vil ikke udarbejde en rettelse til dem.


Microsoft fortæller at man kan undersøge, om rettelsen er installeret, ved at vælge "Om Internet Explorer i menuen "Hjælp". Under "Update Versions" skal der stå koden "Q290108". Kun brugere med Internet Explorer 5.01 Service Pack 2 er allerede beskyttet mod hullet.


Hvis sårbarheden ikke fjernes, kan hackere trænge ind på pc'en ved at inkludere skadelig kode i websider eller HTML-baserede e-mails. Hullet udnyttes ved at forfalske filens MIME header. Koden bliver automatisk afviklet, uden at brugeren først præsenteres for en dialogboks.


Den spanske programmør Juan Carlos G. Cuartango, der fandt sikkerhedshullet i sidste uge, demonstrerer på sin hjemmeside på nedenstående adresse, hvordan sårbarheden kan udnyttes. Han har også skabt en test, som kan anvendes til at undersøge, om man er sårbar overfor problemet.


Læs også:

  • IE åbner vedhæftede filer uden tilladelse



  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Ed A/S
    Salg af hard- og software.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere