TDC sælger ud i Østrig

TDC regner med at tjene 1,2 milliarder kroner efter skat på at sælge en mindre andel i det østrigske mobilselskab One.

Ejerne af One, der er Østrigs 3. største mobilselskab, har besluttet at sælge hele biksen til et konsortium bestående af kapitalfonden Mid Europa Partners og France Telecom for 1,4 milliarder euro.

TDC ejer 15 pct. af One og den danske gigants andel af salget udgør 213 millioner euro. Det giver ifølge de foreløbige beregninger en fortjeneste efter skat på 1,2 milliarder kroner, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

»One er en attraktiv virksomhed på et konkurrenceintensivt marked. For TDC er One en finansiel investering eftersom vores strategiske fokus er på det danske og nordiske marked. Vi har fundet et godt tidspunkt at sælge på, og det er en klar fordel for One, at selskabet nu får et ejerkonsortium, der både kan og vil fortsætte selskabets udvikling," siger Jesper Theill Eriksen, adm. direktør for TDC Mobile International.

TDC har ejet sin andel i One siden maj 1997. De øvrige aktionærer er E.on, Telenor og Orange. One har hovedkontor i Wien og beskæftiger cirka 900 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere