København vært for Nordens største open source-konference

London og Berlin blev slået på stregen.

Det ihærdige danske Drupal-folk trak det længste strå.

Den europæiske Drupal-konference skal holdes i København næste år. Det er netop blevet afgjort.

Den danske hovedstad var ellers oppe mod Berlin og London, der også gerne ville have været værtsby.
Drupal er et open source web content management system skrevet i PHP. Det har vundet indpas hos mange danske firmaer og organisationer på det seneste.

DrupalCon indtager Bella Centret i sensommeren 2010, for der bliver behov for meget plads. Arrangørerne mener nemlig, at de nu skal i gang med at planlægge den største open source konference i Nord-Europa nogensinde.

Valgkampen mellem de tre byer trak ud, så nu får den ulønnede arrangørgruppe travlt, mener Rasmus Frey, der er næstformand for brugergruppen Drupal Danmark.

”At planlægge en konference på denne størrelse kræver en massiv indsats. Og eftersom vi er afhængige af folks fritid og gode vilje, så er det vigtigt, at vi kommer så mange som muligt med ombord,” siger Rasmus Frey.

Da de mange Drupal-udviklere og designere, som skal besøge København og messen, ofte er unge eller selvstændige programmører, så skal entré-prisen holdes i bund. Arrangørerne håber at finde sponsorer blandt de organisationer, udviklingshuse og firmaer, som nyder godt af det frie CSM. Det kunne for eksempel være Berlingske eller Bonnier, der begge bruger systemet.

”Det er vigtigt, at vi kan holde billetpriserne i et overkommeligt leje. Det skal være muligt at deltage - både for den unge upcoming programmør, som betaler af egen lomme, samt de mere garvede med firma eller store projekter i ryggen”, siger Rasmus Frey, der også er direktør for Drupal udviklingshuset, Verk.

”Det er selve sjælen i Open Source, at alle kan deltage og bidrage”.

Datoen ligger ikke fast endnu, men det bliver i løbet af august. Følg med på DrupalDanmark.dk.

 

Få overblikket med ComONs nyhedsbrev. Tilmeld dig her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere