Øget tro på fremtiden hos it-selskaber

De danske selskaber, der støttes af venturegiganten 3i, er mere optimistiske i deres forventninger til fremtiden. Det kommer samtidig med, at Folketinget har lettet vilkårene for opstart af egen virksomhed.

De danske porteføljeselskaber hos venturegiganten 3i ser lysere på fremtiden. For tredje kvartal i træk er forventningerne til fremtiden øget, viser 3i's indeksbarometer over virksomhederne tillid til fremtiden baseret på det politiske og økonomiske klima.

Forventningerne til fremtiden har ikke været højere siden 2000, forklarer 3i.

»Det er meget opmuntrende, at erhvervslivets tro på fremtiden er blevet mnere positiv, både hvad angår klima, omsætning og udvikling. For første gang i to år sætter de europæiske virksomheder nu igen vækst på dagsordenen,« udtaler 3i Nordics administrerende direktør, Alan MacKay.

Ifølge 3i plejer barometeret at være en god indikator for hvordan, BNP-væksten vil udvikle sig.

De nordiske selskaber har de mest positive forventninger i undersøgelser. I Danmark har 3i blandt andet skudt penge i it-selskaberne Phase One, Ibsen Photonics og Rovsing Dynamics.

Bedre forhold for nystartede virksomheder
Fremgangen i forventningerne kommer samtidig med, at Folketinget netop har vedtaget et lovforlsag, som skal lempe de skattemæssige vilkår for at starte ny virksomhed.

Lovændringen gælder en såkaldt etableringskonto i en bank målrettet mod start af egen virksomhed. Der er særlige fordele ved en etableringskonto, idet indskud på kontoen kan trækkes fra i skat.

De nye regler betyder, at ordningen nu også bliver attraktiv for innovative virksomheder. Dels kan kontoen bruges til at starte virksomhed i selskabsform. Dels sættes grænsen for, hvor meget der skal investeres for at bruge indskuddet på kontoen, ned fra cirka 200.000 kr. til 100.000 kr.

Ofte har innovative iværksættere ikke samme behov for køb af bygninger og driftsmidler som traditionelle virksomheder. Endelig bliver det muligt at bruge indskuddet til at betale for løn, leje af lokaler, udgifter til advokat og revisor, undersøgelse af markedet, udgifter til forsøg og forskning med mere.

De nye forbedringer af gratisaktieordningen betyder en styrkelse af aktiekulturen. Efter ordningen kan selskabet tildele de ansatte aktier skattefrit. I dag kan der tildeles for op til 8.000 kr. årligt pr. ansat. Denne grænse hæves nu til 20.000 kr. Samtidig sker der en forhøjelse af virksomhedernes afgiftsfri tildeling af medarbejderobligationer fra 1.800 kr. årligt pr. ansat til 4.500 kr.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere