ComON 12: Spionerne alle tier om

Mange danske virksomheder har en næsten naiv indstilling til industrispionage, konstaterer blandt andre IT-sikkerhedsvirksomheden Vigilante.

Den amerikanske sikkerhedsekspert Andrew Christensen, der "test-hacker" danske virksomheder for Vigilante, mener, at alt for mange danske firmaer har en tendens til at afvise hacking som et problem med script-kiddies og deres amatør-drengestreger.

- Blandt andet fordi virksomhederne kun opdager de mest klodsede angreb. Hvis tyverierne er gennemført professionelt, vil ofrene som regel ikke registrere det fjerneste. De mest interessante angreb er dem, der aldrig når til overskrifterne. Det er dem, der virkelig er skadelige, siger Andrew
Christensen.

Et andet problem er, at megen erfaring går til spilde, fordi problemer med industriel spionage ties ihjel. Virksomhederne er generelt meget modvillige til at fortælle om deres erfaringer, fordi afsløringer af den karakter kan have indfl ydelse på såvel aktiekurser som adgang til investorer.

Derfor er der heller ingen, der har et overblik over problemets reelle omfang. Men såvel udenlandske
Undersøgelser som hjemlige eksperter peger på, at det bør tages langt mere alvorligt, end tilfældet er i dag.

Således konstaterer Preben Andersen fra det statslige Computer Emergency Response Team, CERT, at såkaldt trojanske heste, der lægger bagdøre i danske virksomheder, hvorfra der kan hentes fi ler,
passwords og lignende, hører til dagligdagen herhjemme.

- Opdatér for pokker, og få en sikkerhedsstrategi, så du ikke bliver taget med bukserne nede, lyder Preben Andersens råd.

Resten af artiklen kan læses i IT-avisen ComON, der havner i postkassen hos abonnenterne fredag morgen. Her kan du se mere af det, du kan glæde dig til - eller hvad du mister, hvis du endnu ikke har tegnet abonnement:

Netbrugere bør brændemærkes
Hvis det står til Denis Zenkin fra det russiske antivirusfirma Kaspersky Labs i Moskva, skal det snart være slut med at bevæge sig anonymt på nettet. Alle internetbrugere skal udstyres med et personligt id-nummer. Idéen støttes af dansk ekspert.

Mange fejl i Nokia 8210
En stor mobilforhand ler siger til det tyske tv-program "Plusminus" at syv ud af ti solgte Nokia 8210
telefoner kommer tilbage på grund af problemer med displayet. Nokia indrømmer, at der er brugt mangelfulde
komponenter, men afviser en generel konstruktionsfejl.

Nyt angreb på Lindows
Michael Robertson fra Lindows afviser Microsofts nye forsøg på at gøre ordet "Windows" til varemærke.

Lussing til dagblade
Københavns Byret afviste i denne uge et krav fra dagbladene om fogedforbud mod Newsbooster.

Favorable tilskud
Det nye forslag om tilskud til egen børnepasning vil forøge manglen på arbejdskraft, mener DA.

Tegn abonnement
I øjeblikket kan du tegne abonnement på IT-avisen ComON for kun 99 kroner for et halvt år. Det er 20 numre af IT-avisen ComON.

  • Klik her - og tegn abonnement på IT-avisen ComON




  • Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere