Konkursen truer, hvis ikke Digginet udbetaler løn til medarbejderne senest den 19. september, hvor bredbåndsselskabet skal møde i skifteretten.
Allerede for to uger siden begærede De Frie Funktionærer Digginet konkurs på grund af manglende lønudbetaling til et af deres medlemmer. Nu venter en række af fagforbund i spænding på, om lønnen kommer.
Den nye direktør, Jimi Danielsen, lovede lønudbetaling den 4. september. Det var ifølge Jimi Danielsen en del af en nødplan, som firmaet følte sig tvunget til at lave.
»Den oprindelige plan har hele tiden været, at vi først gik ind og betalte løn og regninger fra den 14. september. Desværre har det ikke været muligt at betale lønnen før, fordi købet er en del af flere køb fra fonden bag det nye Digginet,« fortæller Jimi Danielsen.
Der er tale om et tocifret millionbeløb i nærheden af 50 millioner kroner, som fonden vil skyde ind i Digginet. Og Digginet er en blandt flere virksomheder, som fonden, hvor Jan Pathuel er en del af ejerkredsen, køber for tiden.
Der verserer en personlig konkursbegæring mod Jan Pathuel og en konkursbegæring med selskabet, Nilex Holding, hvor Pathuel er direktør.
»Vi vil tage Digginet op på et helt andet plan og jeg kan garantere, at Jan Pathuel og fonden er god for alle pengene. Han tager et overskud med sig fra forretninger i udlandet,« siger Jimi Danielsen.
Ud over De Frie Funktionærer så står Prosa, Dansk Metal og Business Danmark nu i kø for at få løn fra Digginet.
Den 19. september skal Digginet møde i skifteretten, og det kan blive bredbåndselskabets endeligt, hvis der ikke er skaffet penge til at betale lønningerne.
»Vi venter på, at Digginet betaler vores medlem sin løn. Sker det ikke, så går jeg ud fra, at Digginet bliver erklæret konkurs« siger juridisk sagsbehandler hos PROSA, Nete Valentin.
Jan Pathuel skal selv møde i skifteretten på onsdag på grund af en personlig konkursbegæring, som investeringsbanken Finansbanken har sat i værk.
»Det bliver ikke aktuelt at møde op i skifretten, og det gælder både for Digginet og for Jan Pathuel. Pengene er der,« fastslår Jimi Danielsen overfor IT-Avisen ComON.