Mobilt bredbånd en verdenssucces

32 millioner. Så mange bruger i dag mobilt bredbånd på verdensplan, og det kommer bag på operatørerne, der knokler med at optimere deres netværk.

GSM Association har netop offentliggjort en ny undersøgelse, der viser, at der i dag er mere end 32 millioner mobile bredbånds kunder på verdensplan. Det er en tidobling på blot ét år, skriver Infoworld.

En af de væsentligste årsager til den store fremgang er, at operatørerne er begyndt at satse mere på mobilt bredbånd, også kaldet turbo-3G. De er således stor fokus på at udbygge deres netværk, så det er optimeret til mobilt bredbånd. Men operatørerne har alligevel svært ved at følge med den stigende efterspørgsel, og Telia i Danmark er et godt eksempel på det. De oplevede så stor kundeinteresse for deres mobile bredbånd, der blev lanceret tidligere på året, at der ofte ganske enkelt ikke er nok plads til brugerne på netværket. Skulle man opleve ordentlig hastighed, var man nødt til at surfe på nettet langt ud på natten. Derfor arbejder Telia i døgndrift på at udbygge deres netværk.

Den store succes kommer også bag på mobiloperatørerne i udlandet, der ligeledes knokler med at give kunderne en bedre oplevelse på det mobile bredbånd.

Tidligere var det kun få selskaber, som for eksempel 3, der satsede på mobilt bredbånd, men nu er der efterhånden skarp konkurrence om kunderne på det område. 166 selskaber i 73 lande tilbyder i dag mobilt bredbånd, og det vidner om den stigende konkurrence. Det er noget, som på sigt kommer kunderne til gode, da operatørerne bliver tvunget til at presse prisen på mobilt bredbånd.

Ind til videre er det dog ikke tilfældet herhjemme. Operatøren 3 fortalte tidligere på året til ComONs søsteravis Mobil, at man først og fremmest vil konkurrere på at tilbyde højere hastighed og bedre dækning end konkurrenterne, og at de ikke har tænkt sig at starte en priskrig på den front. Der hersker dog ingen tvivl om, at prisen også snart bliver et vigtigt konkurrenceparameter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere