Et forskningsprojekt ved Aalborg Universitet skal som det første af sin slags i verden undersøge, hvad der sker i musklerne og smertesystemet, når musesmerter opstår, og hvorfor nogle smerter udvikler sig til kroniske skader.
»Vi ved ikke nok om, hvordan musesmerter opstår på et klinisk plan, men er smerterne først opstået, kan de være langvarige og svære at behandle,« siger leder af projektet, professor Lars Arendt-Nielsen.
Han forventer, at problemet med musesmerter vil blive endnu større, efterhånden som endnu flere får jobs, hvor man sidder stille foran computeren.
»Analyser har vist en sammenhæng mellem mængden af computerarbejde og smerternes varighed og styrke, men vi ved nu, at variation i den måde musklerne arbejder på og den overfølsomhed, der opstår i smertesystemet, også har betydning,« siger han.
I en Userneeds-undersøgelse blandt 1.000 danskere bestilt af Contour Design svarer 58 pct., at de har oplevet smerter eller andre gener efter computerarbejde. Heraf har 70 procent haft smerter inden for det seneste år.
»Sidder du meget ved en computer, skal du variere den måde, musklerne arbejder på, og du skal være opmærksom på de signaler, du modtager fra smertesystemet. Smertesystemet er den vigtigste alarmklokke, du har,« siger Lars Arendt-Nielsen.