ComON hjælper læsere med at redde tabte data

Hvis du har købt et forfalsket USB-produkt og mistet data, som var gemt på lagerenheden, kan du nu få hjælp til at genskabe dine filer.

I de sidste måneder har store danske detailkæder som Elgiganten, Bilka og A-Z solgt forfalskede USB-nøgler, hvor kapaciteten er meget mindre end det, der loves på pakken. En lille software-manipulation snyder operativsystemet til at tro, at en 1 GB lagerenhed har plads til 2 eller 4 GB. Resultatet er, at brugeren kan risikere at miste alle data, der gemmes på USB-nøglen.

Men der er måske håb alligevel for de snydte forbrugere, som har mistet deres data. I starten af denne uge har distributøren EET Nordic og detailkæder som Elgiganten og Bilka trukket de berørte produkter tilbage fra hylderne og tilbudt, at kunderne kan få USB-nøglerne ombyttet eller få pengene tilbage. Det hjælper dog ikke alle dem, som har tabt data på de forfalskede produkter.

Derfor tilbyder ComON nu i samarbejde med datarekonstruktions-firmaet Ibas, at alle læsere som har mistet data på forfalskede USB-nøgler kan indsende lagerenhederne til en nærmere analyse hos Ibas, hvor firmaets eksperter vil forsøge at rekonstruere filerne gratis.

Det er ikke muligt at garantere, at alle data kan genskabes - en 1 GB USB-nøgle har ikke fysisk plads til 4 GB, så nogle data vil være gået tabt - men hvis man er heldig, kan en del af filerne genskabes.

Skriv til kap@mediaprovider.dk, hvis du har mistet data på en forfalsket USB-nøgle og ønsker at enheden skal undersøges hos Ibas.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere