Ericsson går efter milliardordre i USA

Svenske Ericsson slås om at få ordren på et avanceret overvågningssystem, der skal beskytte grænsen mellem USA og Mexico.

Den illegale indvandring til USA skal bremses med et avanceret overvågningssystem til en værdi af mere end 20 milliarder dollar. Svenske Ericsson er gået ind i kampen om den attraktive kontrakt med de amerikanske myndigheder, skriver avisen Dagens Industri.

»Systemet skal rulles ud løbende over nogle år. Jeg vil dog ikke spekulere i hvad kontrakten kan være værd totalt set, men stort er det,« siger Eldar Hauge, der er chef for den afdeling i Ericsson, som udvikler teknologi til overvågning af grænser og kystområder.

Fem leverandører deltager i den sidste udbudsrunde, der slutter den 30. maj. Ericsson skal konkurrere med store og kendte forsvarsleverandører som Lockheed Martin, Northrop Grumman, Raytheon og Boeing.

»Det bliver en hård kamp, men det kan være meget godt at være med som den eneste ikke-amerikanske spiller. Jeg tror på fremgang, vi har en god løsning og et meget godt hold,« siger Eldar Hauge til Dagens Industri.

Han fortæller at der er tale om en yderst avanceret systemløsning, som stiller store krav til kommunikation, fleksibilitet og informationsdeling og indbefatter akustiske og seismiske sensorer, radar, video, infrarøde kameraer og andet udstyr. Ericsson vil levere den systemintegration og infrastruktur, der skal bruges til at samle og sprede data i løsningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere