Samsung udvikler dræber-robot

Koreanske Samsung udvikler den perfekte dræber-robot, som kan opdage fjender op til fire kilometer væk og skyde med et indbygget maskingevær.

Robot-teknologien har taget store spring fremad i de seneste år, men indtil nu har der været tale om relativt ufarlige robotter som støvsugeren Roomba eller Sonys dansende Aibo. Nu har koreanske Samsung udviklet en anderledes farlig robot, der er som hentet ud af en science-fiction film. Det specielle ved vagtrobotten er ikke dens tekniske specifikationer, der ligner mange andre robotter på markedet, men derimod at den kan udstyres med et maskingevær.

Den såkaldte Intelligent Surveillance & Security Guard Robot kan »se« over en afstand på op til fire kilometer om dagen og to kilometer om natten med et infrarød-kamera. Et ekstra zoomkamera kan forlænge rækkevidden yderligere. Robotten kommunikerer trådløst med overvågningscentralen og den nuværende model kan kun fastmonteres - en version med larvefødder eller hjul er ikke planlagt, hvilket sikkert vil berolige alle dem, der frygter at blive forfulgt af en skydegal robot.

Robotkøberen kan selv vælge, om man vil montere et maskingevær eller et andet, ikke-dødeligt våben på robotten. Samsung oplyser ikke, hvor præcis robotten kan skyde, men på nettet kan man hente en demonstrationsvideo, hvor robotten skyder mod målskiver. Det oplyses heller ikke, hvordan robotten kan kende forskel på venner og fjender.

Kamprobotten er desuden udstyret med en tåregas-beholder, der skal beskytte robotten hvis fjenden kommer så tæt på, at det ikke længere er muligt at skyde.

Den sydkoreanske regering har betalt for udviklingen af dræber-robotten, der blandt andet skal bruges til bevogtning af grænsen med Nordkorea.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere