DotDK-støtte trækkes tilbage

Danish Biometrics har på et bestyrelsesmøde besluttet at trække støtte-erklæringen til DotDK/Afilias tilbage.

Det var en kontroversiel udmelding, da formanden for Danish Biometrics forleden udstedte en støtte-erklæring til DotDK-Afilias.

Formandens udmelding var nemlig ikke koordineret med bestyrelsen, og her var der generel utilfredshed med støtten. Flere af bestyrelsesmedlemmernes tilhørte nemlig den modsatte fløj i domæne-krigen, Dansk Internet Forum.

Nu meddeleler Danish Biometrics, at man trækker støtte-erklæringen til DotDK tilbage:

»Danish Biometrics har på et bestyrelsesmøde i dag drøftet spørgsmålet om optagelse i dotDK. Brugen af internettet ligger centralt i forhold til brug af biometriske løsninger, som Danish Biometrics ønsker fremmet i forbindelse med en generel højnelse af security og privacy på internettet. Imidlertid ønsker Danish Biometrics ikke at blive draget yderligere ind i den strid der er opstået mellem dotDK og DIFO, men vil forholde sig neutral. Indmeldelsen i dotDK stilles derfor i bero. Denne tilkendegivelse skal tages som udtryk for at Danish Biometrics herefter hverken støtter dotDK eller DIFO i deres ønske om at overtage domæneadministrationen af dk,« hedder den i en erklæring sendt til ComON.

Formanden for Danish Biometrics forklarer, at hans bevæggrunde for at melde organisationen ind i DotDK primært handlede om opbygningen af netværk samt et ønske om at komme i tættere dialog med diverse brugergrupper.

»Jeg må imidlertid konstatere, at der er gået politik i denne sag ud over alle grænser, og at jeg er i den forbindelse blevet udsat for personangreb, herunder at fortrolige oplysninger om Danish Biometrics er blevet lækket til pressen, som har været ubehagelige for mig at opleve,« siger Frederik Kortbæk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere