Microsofts Open XML godkendt som Ecma-standard

Microsofts dokumentformat Open XML har nu fået den officielle blåstempling hos organisationen Ecma.

Som ventet har den europæiske standardiseringsorganisation Ecma nu officielt godkendt Microsofts dokumentformat Office Open XML som en åben standard. Det skete under Ecmas generalforsamling i Zürich i denne uge. Ecma har samtidig påbegyndt arbejdet med at få Open XML certificeret som en ISO-standard.

»Ecmas godkendelse af Open XML som en åben standard er en længe ventet milepæl i vores arbejde med at fremme interoperabilitet. Den nye, åbne standard betyder, at fortidens Office-dokumenter også kan læses om 10, 20 og 50 år, samt at det bliver nemmere at udveksle informationer og dokumenter i fremtiden,« siger Marianne Wier, direktør for politik og strategi for Microsoft Danmark.

Det var dog ikke alle Ecmas medlemmer, der stemte for godkendelsen af Open XML. Flere kritikere, deriblandt IBM, stemte imod.

Microsoft startede arbejdet på dokumentformatet i 2005 som et modsvar til ODF (OpenDocument Format) i OpenOffice.org-kontorpakken. ODF er allerede godkendt som åben standard hos ISO.

Open XML er standardformatet i det nye Microsoft Office 2007, og formatet skal også understøttes i OpenOffice.org og Corels WordPerfect Office.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere