Artikel top billede

Forrester: Musikindustrien må lave drastiske ændringer

Musikindustriens top-analytiker råder pladeselskaberne til at ændre forretningskonceptet øjeblikkeligt.

Den går ikke længere.

Pladebranchen er i sin nuværende form dødsdømt.

Selv ikke, hvis Michael Jackson, Kurt Cobain, Jim Morrison og John Lennon genopstod fra graven og dannede en supergruppe ville der være noget at gøre.

For at overleve bliver branchen nødt til at genopfinde sig selv, og tænke forbrugeren i fokus. Det mener pladebranchens foretrukne analytiker Mark Mulligan, der er ansat hos Forrester. Det er ham, der står bag undersøgelser, der viser, hvor udbredt fildeling er.

Han har nu udsendt et regulært opråb til pladebranchen.

Essensen er, at branchen skal lade være med hele tiden at sætte sig selv i første række, men i stedet forkusere benhårdt på kunden og kundens behov. Hvis det ikke sker, så venter konkurserne forude.

"Det er 100 år siden det første album blev udgivet og musiksalget rasler ned. Det er på tide med en radikal ændring af, hvad musikprodukter er. Vi mener, at fremtidige musikprodukter skal tilpasse sig en verden, der ikke skelner i platforme og som hjælper kunderne med at skabe deres egne unikke oplevelser ved at integrere den sociale dimension i musik. Det er på tide at bygge sin forretning på kundernes behov, og ikke virksomhedens behov," skriver Mark Mulligan på vegne af Forrester.

Reelt taler han om at droppe al DRM og skabe et nyt digitalt LP-format, hvor man kan chatte med andre fans, mens man hører musikken, og få adgang til en lang række ekstra ting. Det er nærmere beskrevet i billedet her over.

Mulligan opremser seks basale forbrugerrettigheder, som skal være pladebranchens nye mantra.

Læs mere om rapporten Music Product Manifesto: The Product Features That Will Save Recorded Music på Mark Mulligans blog.




IT-JOB

Saab Danmark A/S

Senior Software Developer

SporingsGruppen ApS

App-udvikler

SporingsGruppen ApS

Frontend-udvikler

Metro Service A/S

Erfaren IT-supporter
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere