Studerende: Ubuntu fik mig smidt ud af skolen

Et forbrugerprogram er kommet under voldsom kritik for et indslag, der ville hjælpe en amerikansk studerende med at bruge sin computer. Ubuntu-brugere raser over indslagets udstilling af Linux.

Et amerikansk forbrugerprogram og en uopmærksom studerende er blevet ugens prygelknabe i Linux-kredse.

Det skyldes, at Dell og linuxdistributionen Ubuntu bliver hængt ud som skurke i forbrugerprogrammet. Og det gør man ikke ustraffet.

Det pågældende program kom den kvindelige studine til undsætning, da hun uforvarende havde købt en Dell-bærbar med Ubuntu preinstalleret.

Hun mente ikke, at hun kunne installere og oprette forbindelse til internettet, fordi internetleverandørens opsætning lå på en Windows cd-rom. Desuden kunne hun ikke installere Word, hvilket var et krav for at følge skolens online-forløb.

Uden internet og Word kunne hun ikke gå i gang med efterårets undervisning på Madison Area Technical College, så resultatet blev, at hun måtte gå på tvunget orlov i to semestre.

Forbrugerprogrammet gav Dell og Ubuntu skylden for den missære.

Videoen kan ses ved at klikke på billedet til venstre i billedet her.

Men hvad der bare skulle have været et simpelt forbrugerprogram, satte i stedet gang i en bølge af kritikere, der ikke nødvendigvis kunne se problemet fra kvindens synsvinkel.

Stationen fortæller, at det normale besøgstal på hjemmesiden er 15.000. Men den pågældende udsendelse/artikel er blevet set af over 200.000 personer. Mange af dem har angrebet kvinden og journalisterne via mail og telefonopkald.

Indslaget beskyldes for skruppelløs journalistik under lavmålet.

Kvinden måtte lægge ryg til beskyldninger om at være doven, dum og langt fra intelligent nok til at gå på skolen. Også på hendes Facebook-profil har vrede Ubuntu-brugere efterladt hadefulde beskeder.

Nogle kontaktede dog også stationen for at hjælpe kvinden.

Kvinden har nu fået lov til at følge undervisningen uanset navnet på hendes operativsystem. Og Dell har tilbudt en ombytning selv om fristen er udløbet.

Redaktørens afsluttende kommentarer ligger http://addins.wkowtv.com/blogs/troubleshooter/?p=24" target="blank">her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere