Godmorgen og god fredag, kammerater.
Weekenden står for døren og arbejdsugen synger på sidste vers.
Det betyder også, at du netop har åbnet denne uges sidste morgen-briefing fra Computerworld.
For sidste gang i denne omgang er det Qëndrim Fazliu, der vil tage dig med på en kort rundtur i it- og tech-nyhedernes verden.
Margrethe Vestager hopper ud som reality-deltager
Margrethe Vestager, tidligere konkurrencekommissær i EU, hvor hun ofte tørnede sammen med tech-giganterne, er hoppet ud som reality-deltager.
Hun skal nemlig deltage i reality-programmet Verdens Vildeste Race, skriver Altinget.
Her skifter hun sine politiske kampe mod Silicon Valley og de såkaldte "Magnificent Seven" (Amazon, Apple, Alphabet, Meta, Microsoft, Tesla og Nvidia) ud med jagten på de "Big Five" i Afrikas vildmark.
Margrethe Vestagers tid som konkurrencekommissær var været præget af forhandlinger og retssager, hvor hun ikke tøvede med at udfordre tech-giganterne.
Hun pålagde blandt andet Apple og Google bøder i milliardklassen og blev kendt som en, selv tech-giganterne kunne slå sig på.
Tidligere McAfee-CEO stopper i Microsofts ledelse
Chris Young, der er tidligere CEO for McAfee og en fremtrædende figurer i tech-branchen, har meddelt sin fratræden som Executive Vice President for Business Development, Strategy, and Ventures hos Microsoft.
Fratrædelsen, som blev offentliggjort i en SEC-indberetning, træder i kraft med øjeblikkelig virkning.
Chris Young vil dog fortsat være ansat i virksomheden indtil udgangen af marts for at sikre en smidig overgang, lyder det.
Chris Young blev en del af Microsoft i 2020 og spillede en afgørende rolle i virksomhedens strategi- og forretningsudvikling.
Ifølge Microsoft var han en nøgleperson bag flere hundrede strategiske partnerskaber og en drivkraft i at fremme innovation i organisationen.
Betaling for apps til børn beskytter ikke deres data
Købte læringsapps til børn ikke nødvendigvis sikre mod dataindsamling fra tredjepart, selvom du betaler for dem.
Det viser en ny analyse fra Digitaliseringsstyrelsen.
Undersøgelsen, der omfattede 40 populære læringsapps til både iOS og Android, afslører, at 47,5 procent af de undersøgte apps indsamler data til markedsføring eller statistik, uanset om brugeren har betalt for dem.
Ingen af de undersøgte apps har implementeret cookie-bannere, som ellers er lovpligtige til at informere brugerne om dataindsamling.
Analysen peger på, at selvom betalte apps generelt indsamler mindre data end gratis apps, er brugerne ikke beskyttet mod sporing.
Antallet af ransomware-angreb steg i 2024
Antallet af ransomware-angreb steg med 11 procent i 2024 og nåede rekordhøje 5.400 angreb globalt.
Fjerde kvartal alene tegnede sig for hele 33 procent af angrebene, viser en rapport fra Check Point Software.
Ransomware-as-a-Service (RaaS) bliver ifølge rapporten stadig mere udbredt, hvilket gør det nemmere for cyberkriminelle at udføre angreb, lyder det videre.
Rapporten advarer om, at angreb mod kritisk infrastruktur, som energi- og sundhedssektorer, udgør en stigende trussel, der kan få omfattende konsekvenser for både virksomheder og samfundet som helhed, lyder det videre.
Mindre end hver fjerde finansielle organisation beskytter sig mod AI-drevet identitetssvindel
Det er kun 22 procent af finansielle organisationer, som har har implementeret tiltag for at beskytte sig mod AI-drevet identitetssvindel.
Det viser en rapport fra Signicat.
Selvom 76 procent af beslutningstagere anerkender truslen fra teknikker som deepfakes, står manglende ekspertise, tid og budget i vejen for at lukke sikkerhedshullerne, lyder det blandt andet.
Rapporten advarer også om, at svindlere i 2025 vil udnytte AI i hidtil usete niveauer og anbefaler, at virksomheder investerer i AI-baserede forsvarsløsninger for at holde trit med trusselsbilledet.