IT-avisen ComON: Ballmer på bodsgang

Med brødbetynget stemme og bøjet hoved lovede Microsofts topchef, Steve Ballmer, på et møde i Tivolis Koncertsal i sidste uge, at gøre noget drastisk for at forbedre sikkerheden i firmaets software.

Der var lagt en dæmper på gorillaopførslen og primalskrigene, da Microsofts frontmand, Steve Ballmer, fredag gik på scenen i Tivolis Koncertsal. I stedet fik de godt 1000 tilhørere en seriøs snak, hvor Microsoft-topchefen gav udtryk for, at softwarekoncernen bekymrer sig om brugernes kvaler med sikkerhedshullerne i firmaets software.

I juli 1998 åbnede Steve Ballmer et møde for 6000 Microsoft-sælgere i New Orleans ved at komme løbende ind på scenen og gentagne gange råbe "I love this company", mens han i flere minutter hoppede rundt på scenen og opførte en mærkværdig gorilladans. Denne seance er blevet lidt af en klassiker som videoklip på nettet, og IT-folk fra nær og fjern havde sat kursen mod Tivoli med en blanding af interesse for hvordan Microsoft vil håndtere sikkerhedsproblemerne, og en forventning om at se endnu et show fra den karismatiske softwareboss.

Men tilhørerne måtte nøjes med at gå hjem og finde den originale optræden på nettet, for det var en særdeles stilfærdig Steven Anthony Ballmer, der med fem minutters forsinkelse kom slentrende ind på scenen, tog opstilling bag de to bærbare Dell-computere og begyndte at lire en powerpoint-præsentation af.

Foran de forventningsfulde tilhørere tog den garderhøje chef for verdens største softwareproducent i stedet livtag med det, der længe har hængt som en sort sky over firmaet - de næsten daglige afsløringer af nye huller i firmaets software.

»Realiteterne er, at mange kunder i dag føler stor smerte på sikkerhedsfronten. De bliver kort sagt ramt på bundlinien, som følge af sikkerhedsproblemer med deres software,« sagde Steve Ballmer.
Knap 90 procent af verdens computere bruger i dag Microsoft-software, og det får derfor ofte store konsekvenser, når hackere er i stand til at finde nye huller i sikkerheden.

Så sent som i august spredte Blaster-virusen og Sobig.F-ormen sig til alverdens computere, og med mere end 1,1 millioner maskiner inficeret af Sobig.F-ormen kom Danmark ind på en andenplads, over de lande, der blev værst ramt af ormen. Kun USA med 1,2 millioner ramte computere kunne bide skeer med os, mens Norge på tredjepladsen havde omkring 150.000 inficerede maskiner.

Microsoft-chefens snak om sikkerhed var derfor ekstra relevant netop på dansk grund, og det var med brødbetynget stemme at Steve Ballmer, der ellers er kendt for at kunne råbe en hel sal op, fortsatte sin tale og på det nærmeste undskyldte overfor kunderne.

»Vi anerkender fuldt ud kundernes bekymringer. Vi vil arbejde med at udrydde dem, ved blandt andet at investere i ny tekonologi,« understregede han og sammenlignede situationen i dag med det vilde vesten.
»Tilbage i det vilde vestens Amerika lukkede bankerne heller ikke bare ned fordi de blev røvet. De udviklede derimod bedre sikkerhed. Det er det vi også skal gøre,« sagde Steve Ballmer.

Læs hele reportagen fra Steve Ballmers besøg i dagens udgave af IT-avisen ComON. Læs blandt andet også om:

Oppustet, ubegrundet kritik
Videnskabsminister Helge Sander svarer i et indlæg på den kritik som IT-branchen for fjorten dage siden rettede mod ham og regeringens IT-politik.

Java-brugerflade skal udkonkurrere Windows
Sun Microsystems har løftet sløret for to nye softwareprodukter og en helt ny prisstruktur, der skal sænke virksomhedens omkostninger.

Lær af hinanden er den nye trend
Begrebet "Den lærende Organisation", hvor uddannelse, coaching og samspil vægtes højt, bliver mere udbredt i danske IT-virksomheder.


I denne uge sætter ComON også fokus på storage og backup:

Ansattes ulovligheder er virksomhedens ansvar
Det kan koste virksomhederne dyrt, hvis de ikke skrider ind over for medarbejdere, der har piratsoftware og musikfiler liggende på virksomhedens netværk.

Backup i det små
En traditionel båndstation er ikke altid svaret, når det gælder backup-løsninger til små virksomheder.

Central storage billigere end lokale harddiske
Der skal investeres mindre i storage, hvis det centraliseres, og der indføres tynde klienter. Som en ekstra bonus falder TCO for den enkelte arbejdsstation, og sikkerheden højnes.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere