M1 blæser på teleankenævnets afgørelser

Teleankenævnet har behandlet adskillige klager fra forbrugere over M1. Men mobilselskabet nægter kategorisk at rette sig efter afgørelserne.

Teleankenævnet har i øjeblikket syv afgjorte klager med telefonselskabet M1 som den indklagede part. Alle syv er faldet ud til kundernes fordel, men de skal ikke forvente at få noget ud af deres sejr.

M1 afviser nemlig at rette sig efter nævnets afgørelser.

De syv sager handler om forskellige problemstillinger. Blandt andet kunder der ikke har forstået M1s tilvalgsprodukter og derfor har klaget over de efterfølgende regninger. Andre handler om opsigelses-tvister.

M1's direktør Mads Peter Veiby har flere forklaringer på den kategoriske afvisning.

»Teleankenævnet er en privat instans som hovedsageligt er finansieret af M1's konkurrenter og det afspejles meget tydeligt i deres kompetencer,« lyder den hårde anklage.

»Vi har måtte konstatere, at teleankenævnet har truffet nogle meget kontroversielle afgørelse imod os. Afgørelser, som vi tidligere har fået medhold i, står vi nu pludselig som taber i,« siger Mads Peter Veiby.

Det argument kan formanden for nævnets sekretariat tildels godt forstå.

»Sådan kan det godt set ud fra deres synspunkt. Nævnet tager stilling til de konkrete sager fra gang til gang ud fra den dokumentation, der foreligger. Jura er ikke en eksakt videnskab, så der vil altid være forskelle på udfaldet,« siger Marianne Bundgaard, der er direktør i Teleankenævnets sekretariat.

Hun mener, at M1 har fået en fair behandling af et kompetent klagenævn, der både tæller en landsretsdommer, forbrugerrepræsentanter og teknisk kyndige fra branchen. Hun peger desuden på, at alle parter kan indbringe afgørelserne til domstolene for at få dem afprøvet der, men det har M1 ikke gjort endnu.

Teleankenævnet er et privat ankenævn, der er oprettet af Forbrugerrådet og telebranchens forening Telekommunikationsindustrien. Så parterne er ikke forpligtiget til følge afgørelserne. Men det plejer de at gøre.

»Det er meget usædvanligt, at de ikke følger afgørelserne. Det er meget sjældent, at vi oplever det i telekomunikationsbranchen,« siger landsdommer John Lundum, der er formand for Teleankenævnet.

»Det er ærgerligt, at en udbyder ikke vælger at følge afgørelserne. For forbrugerne er det meget uhensigtsmæssigt. Men det er derfor, at vi har valgt at offentliggøre det på vores hjemmeside. Så kan forbrugeren tage det med i sine overvejelser, når han køber telefon,« siger John Lundum, der erkender, at de fleste forbrugere højst sandsynlig ikke begynder deres købsovervejelser på nævnets hjemmeside.

M1 er hverken medlem af Telekommunikationsindustrien eller teleankenævnet. Men nævnet behandler sager med alle teleoperatører.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere