Artikel top billede

Storstrejke på CSC

Endnu en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse rammer CSC. Flere hundrede medarbejder formodes at være i strejke i dag.

Konflikten på CSC bliver atter optrappet. I går aftes besluttede ansatte, der er medlem af Prosa, at starte en overenskomststridig arbejdsnedlæggelse.

Aktionen startede i morges klokken syv, da de første medarbejdere skulle have været mødt på arbejde. De strejkende tog ganske vist ind på Retortvej i Valby, som de plejede, men i stedet for at gå ind i bygningen blev de stående uden for CSC-huset.

Samtidigt har Prosa organiseret en demonstration på præcist samme sted i anledning af, at dagen i dag er international arbejdsmiljødag. Sympatisører og medlemmer af andre fagforbund var opfordret til at møde op for at protestere mod det dårlige arbejdsmiljø, som Prosa mener, CSC ledelsen har skabt som led i den igangværende konflikt.

Her til formiddag var der i alt omkring 3-400 mennesker forsamlet foran CSC bygningen, hvor de gennemfører en såkaldt virtuel blokade mod CSC.

Det virtuelle skal forstås sådan, at ansatte, der ikke strejker, men derimod møder på arbejde, som de skal, bliver mødt med løftede øjenbryn og misbilligende blikke fra den store folkemængde, forklarer en af de aktionerende, Benny Aarø til ComON.
Han er blandt de lockoutede CSC-ansatte og har fået at vide, at en stor del af alle CSC-ansatte har fulgt opfordringen til at aktionere i dag.

”Efter hvad jeg hører, er der meget tomt derinde i dag,” siger han.

Hos CSC siger man, at der ikke er overblik over, hvor mange der strejker.

Ud over at sende løftede øjenbryn til de, der – iøvrigt uantastet - kører gennem folkemængden ind til CSC – deler de aktionerede også informationsmateriale ud.

CSC-ledelsen har her til formiddag udsendt en erklæring, hvoraf det fremgår, at den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse kan få alvorlige konsekvenser for medarbejderne:

”Situationen i dag kan kun betegnes som trist for CSC og trist for medarbejderne. Der er ingen, som vinder ved denne eskalering af konflikten, som kan få alvorlige konsekvenser for såvel medarbejdere som CSC’s virke i Danmark. En obstruktion, som vi ser med denne overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, hvor spillereglerne på det danske arbejdsmarked ikke respekteres, bidrager på ingen måde konstruktivt til at finde en forhandlingsløsning mellem parterne. Vores samlede ressourcer går nu på at sikre vores leverancer til kunderne”, siger Lars Lundsgaard Head of Nordic Program & Project Management i CSC

Før påske blev en tillidsmand og 13 medarbejdere afskediget på gråt papir, fordi de havde gennemført en tre dage lang overenskomststridig strejke.

Præcist hvor mange medarbejdere, der deltager i strejken i dag, har det ind til videre ikke været muligt at få oplyst fra nogen af de to lejre i konflikte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere