Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Colt Telecom lancerer europæisk VoIP-løsning

På et storstilet pressemøde torsdag i München offentliggjorde Colt Telecom en ny VoIP-løsning til europæerne - Colt Voice IP.

Colt Telecom lancerer nu sin Colt Voice IP-løsning i en række europæiske lande - heriblandt Danmark. Løsningen blev præsenteret på et pressemøde torsdag i München.

Nyskabelsen er, at virksomhederne ikke behøver at investere i en PBX (Private Branch eXchange), en telefoncentral til IP-telefoni.

I stedet tilbyder Colt en administreret løsning, som betyder at Colt kører alt på sit netværk, og at virksomheden ikke behøver at investere i hardware. Løsningen lægges direkte ind i virksomhedens lokalnetværk, og telefoner kobles til via LAN.

Colt tilbyder en enkel prisstruktur, hvor der betales et fast beløb for hver medarbjeder, der er koblet til systemet. Prisen ender alt i alt på 44,50 Euro per medarbejder, og det inkluderer håndsæt og fri tale til andre IP-telefonsites. Samtaler der termineres til andre netværk - mobil eller gammeldags fastnet - foregår til en pris der ligger omkring 15 procent under markedsgennemsnittet. Der skal ikke betales oprettelsesgebyr, og kontraktperioden er mindst 3 år.

»Dermed bliver det nemt for virksomhederne at gennemskue udgiften til telefoni. Det er simpelthen bare at gange antallet af medarbejdere med 44,50 Euro per måned. Vores beregninger viser, at virksomhederne vil kunne spare i hvert fald 20 procent på telefoni med vores løsning,« siger Andy Irwine, direktør for Colt Voice IP.

Men hvis store virksomheder forestiller sig, at de kan opnå rabatter på deres størrelse, kan de godt tro om igen.

»Denne pris gælder for alle, uanset hvor mange eller hvor få forbindelser de har. Vi vil ikke gøre forskel på vores kunder,« sagde Colts direktør, Jean-Yves Charlier, på pressemødet

Servicen kører på Colts europæiske fibernetværk, der forbinder 12 europæiske lande med 20.000 kilometer fiberkabler. Colt vil derfor også kunne tilbyde paneuropæiske virksomheder med afdelinger i flere forskellige lande en samlet løsning, som gælder for alle de opkoblede sites, der så også vil kunne ringe gratis mellem de forskellige sites.

Der findes to måder at koble sig på. Enten ved hjælp af et IP-håndsæt, eller ved hjælp af en softtelefon - et program der kan omdanne en computer med internetforbindelse til en IP-telefon.

Det betyder, at man kan tage sit nummer med sig overalt i verden, hvor man kan koble op til internet og etablere en VPN-tunnel. Ifølge Colt er mindstekravet til forbindelsen 128 Kbits/s. Og sikkerheden skulle også være i orden, da alle samtaler går gennem dedikerede VPN-tunneler.

ComON har prøvet Colt IP Voice, og det fungerer fint. Lydkvaliteten er ikke til at skelne fra en almindelig fastnettelefon, og terminering af opkald til andre netværk lykkedes helt fint.

Ifølge Colt har servicen en høj oppetid, på 99,999 procent af tiden. Det er ifølge Colt på niveau med, eller bedre end traditionel fastnettelefoni. Skulle et enkelt site gå ned, vil Colt i løbet af meget kort tid kunne flytte samtalerne over på andre dele af netværket.

»Det er en af fordelene ved vores løsning, at vi kan administrere systemet fra centralt hold. Det betyder, at vi meget hurtigt vil kunne rette fejl, og flytte samtaler over i andre dele af netværket. Det kan vi, fordi vi har fuld kontrol over netværket, og ikke er afhængige af de forskellige DSL-udbyderes svingende kvalitet,« siger Andy Irwine.

Colt har ikke umiddelbart planer om at udvide sit netværk yderligere i den kommende tid.

»Lige nu vil vi gerne tjene på vores investeringer, inden vi kaster os ud i at investere yderligere i netværksudvidelser,« siger Andy Irwine.

Colt IP Voice er tilgængelig i følgende lande: Danmark, Sverige, Tyskland, England Belgien, Holland, Frankrig, Irland, Italien, Luxembourg, Portugal, Schweiz og USA.

Ifølge Colts direktør, Jean-Yves Charlier, forventer teleselskabet inden for en treårig periode, at omsætte IP-telefoni i Europa for 100 millioner Euro om året.

Ifølge analytiker Chris Lewis fra Ovum, vil det europæiske marked for IP-telefoni have en værdi på 1,4 milliarder Euro i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere