IP-telefoner kan koste menneskeliv

Den voksende udbredelse af ip-telefoner gør det stadigt sværere for alarmcentralerne at se hvor der bliver ringet fra. Politiet og IT- og Telestyrelsen er opmærksom på problemet, men er magtesløse.

I takt med at danske virksomheder og private i stigende grad udskifter den traditionelle fastnettelefon med en ip-telefon opstår der nye problemer.

En af de mere alvorlige af slagsen er at ip-telefonerne gør det umuligt for alarmcentralerne at se hvor der bliver ringet til 112 fra.

»Når man først skal fortælle, hvor man er, og betjenten så skal taste det ind i systemet, giver det større risiko for både høre- og slåfejl. Det vil gøre betjeningen langsommere og mere usikker,« fortæller beredskabschef Knud Børge Møller, formand for Katastrofemedicinsk Selskab til Urban.

Hos Rigspolitiet er man opmærksom på problemet, men erkender at man intet kan stille op.

»Vi har drøftet det med Telestyrelsen, men vi har ikke nogen løsning på problemet,« siger kommunikationsrådgiver Niels-Otto Fisker fra Rigspolitiet.

Ifølge IT- og Telestyrelsen er der p.t. ip-telefoner i 62.000 danske virksomheder og hjem.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere