Apple vil ikke kræve penge for fejlrettelser

Apple afviser at selskabet kun vil tilbyde sikkerheds-opdateringer til kunder, som betaler for en opgradering til Mac OS X 10.3.

Betal 1.190 kr. for at lukke alle sikkerhedshuller på din computer. Sådan opfattede mange Mac-brugere en melding fra Apple i sidste uge. Det er ellers en gylden regel i softwarebranchen at sikkerheds-opdateringer altid er gratis for brugerne.

Men Apple skabte i sidste uge forvirring med meddelelsen om, at det nye styresystem Mac OS X 10.3 (Panther) indeholder en række "sikkerheds-forbedringer", som åbenbart ikke findes i tidligere versioner.

Apple's melding var en reaktion på offentliggørelsen af tre alvorlige sikkerhedshuller i Mac OS X 10.2.8 (Jaguar) og tidligere versioner, som blev opdaget af sikkerhedsfirmaet @Stake.

Sikkerhedshullerne blev kendt samtidig med lanceringen af Panther, og Apple brugte chancen til at markedsføre det nye styresystem på, at sårbarhederne kun findes i ældre versioner og ikke i Mac OS X 10.3.

Det fik mange brugere til at spekulere på, om Apple helt ville undlade at udsende de nødvendige sikkerheds-opdateringer til ældre versioner af styresystemet og dermed tvinge brugerne til at betale for en opgradering til Panther for at beskytte sig.

Men Apple har nu officielt lovet, at man vil rette alle sikkerhedsfejl i tidligere versioner af Mac OS X.

De fire sårbarheder, som @Stake har opdaget, kan blandt andet udnyttes til at overskrive filer og afvikle fremmed kode på systemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere