Domænetvist skal diskuteres i Folketinget

Har virksomheder eller privat personer førsteret til danske domæner? Sagen om domænet Eof.dk havner i Folketinget.

En omdiskuteret domænesag er nu nået til Folketinget.

Domænet Eof.dk var i mange år ejet af en privatperson, der primært har anvendt domænet til mail. Men Klagenævnet for Domænenavne har nu pillet kontrollen af domænet fra personen og overgivet det til brancheforeningen Energi- og olieforum.dk. Det har vakt en del forundring, da Energi- og olieforum.dk slet ikke eksisterede, da domænet blev registreret. Først sidste år begyndte Oliebranchens Fællesrepræsentation at anvende navnet til Energi- og olieforum.dk.

Sagen er desuden omtalt i bunden af denne artikel på ComON.

Afgørelsen kan gøre det til en svær opgave for nye domæneejere at finde ud af, om de krænker andres varemærker, når de registrerer et domæne, hvis varemærket slet ikke eksisterer. 

Dilemmaet undrer også Enhedslistens Per Clausen, der har rejst spørgsmålet i Udvalget for Videnskab og Teknologi på Christiansborg - som han dog ikke selv er medlem af. Han har bedt videnskabsministeren om at svare på følgende:

»Ministeren bedes redegøre for, hvordan Klagenævnet for domænenanvne kan nå frem til, at domænet eof.dk er i strid med god domæneskik, fordi det krænker Energi- og Olieforum.dk's rettigheder, eftersom den nuværende ejer af eof.dk registrerede domænet i år 2000 og Energi- og Olieforum.dk indtil 2006 hed Oliebranchens Fællesrepræsentation«.

 Det er tidligere blevet foreslået, at man kan gardere sig mod at miste sit domæne i lignende sager, hvis man har aktivt indhold liggende på sit domæne, da det er sværere at miste et domæne, som anvendes aktivt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere