Verden er klar til et mere komplekst Google

Da Google tilføjede nye funktioner, gik de på kompromis med målet om at fremstå simpel.

Hvorfor udbasunerede Google i sidste uge en række små ændringer? I pakken af justeringer, var mange funktioner allerede blevet tilføjet måneder forinden. Alligevel sendte søgegiganten pressemeddelelser ud til både små og store medier verden over. Normalt kommunikerer firmaet ellers over dets blogs.

Hvorfor var ændringen så vigtig? Fordi deres nye design, der byder på flere funktioner, er et brud på søgefirmaets princip om at holde siden så simpel som muligt. Verdens internetbrugere er rykket et skridt op ad den virtuelle stige; de er nu klar til mere komplekse tjenester. Det er nye toner.

“For at følge med i de hastige ændringer, der sker på internettet, har vi hold af ingeniører på tværs i Google, der udvikler nye måder at præsentere og forfine søgeresultater. Vores største udfordring i vores seneste re-design var at finde ud at presse alle disse værktøjer og teknologier ind på en enkelt side,” skriver Jon Wiley, Senior User Experience Designer for Google på søgefirmaets blog.

En af de nyere funktioner er venstrespalten, der giver søgeren flere udvælgelseskriterier – blandt andet ”Seneste 24 timer”.
Netop venstrespalten, som Google forventer at udvide ude i fremtiden, har stillet firmaet med søgemaskinen i et dilemma. Brugerne har brug for flere værktøjer, men skal ikke distraheres.

”Vores brugere ønsker kraftigere værktøjer, men de ønsker også denne simpelhed, som de har lært at forvente sig af Google,” skriver Jon Wiley.

Google har siden 2006 testet venstrespalten. At den omsider er kommet på nu, kan skyldes at de har forfinet den, så de nu er tilfredse med dens fremtoning og tilbud. Det kan også skyldes, at verdensborgerne er blevet klar til mere komplekse værktøjer. Vi har efterhånden brugt internettet i mange år, og derfor skal der mere til for at distrahere os. Samtidig er mange af internettets brugere vokset op med www og har ingen problemer med en hjemmesides mange muligheder. Vi vil have værktøjer til at gøre livet lettere. Et eksempel er en browser, der i dag ikke blot længere tilbyder et felt, hvor man kan taste en URL ind, men også kan tilbyde en uendelig vifte af add-ons.

Og det er den efterspørgsel efter fleksibilitet hos brugerne, som Google forsøger at imødekomme for at forblive på toppen af søgemarkedet..

Evigt opmærksom
Google er stadig søgegigant nummer et. I USA har Google stadig omkring 65 procent af de besøgende, viser de ligner Bing mere end tidligere.

En anden trussel kan komme fra dér, hvor Google selv startede. I garagen et eller andet sted, hvor nogle skarpe hoveder udtænker dét produkt, som forbrugerne i virkeligheden har brug for. Det kunne for eksempel være tjenesten Wolfram Alpha, der som en Wikipedia-agtig tjeneste giver overbliksinformationer, snarere end vildtspredte søgeresultater.

Én ting er Google dog ikke gået på kompromis med i sin ”forårs forvandling”, som de kalder det. Deres gakkede små påfund. Således har søgemaskinen stadig dets ”Jeg prøver lykken”-funktion, selv om et fåtal af brugerne er interesserede i den.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere