Artikel top billede

Spar 30 procent hos krakket onlineforhandler

Den svenske forbrugerelektronikkæde Onoff krakkede i sidste uge. Nu bliver varelageret solgt til tilbudspris.

Står ferien på en tur i det svenske, kan det måske betale sig at slå et smut forbi en af de 67 butikker i forbrugerelektronikkæden Onoff, der krakkede for en uge siden.

Lige nu er Onoffs varelager ved at blive solgt fra ude i butikkerne, nogle varer med op til 40 procents rabat.

»Visse varer sælges under indkøbspris,« fortæller kurator Lars Eric Gustafsson til it24, mens det af Onoffs hjemmeside fremgår, at der er 30 procents rabat på alle varer i butikkerne.

Kædens varelager og butiksnettet er de største aktiver i boet, og ved konkursen for en uge siden havde kæden varer på lager til en værdi af cirka 275 millioner kroner.

Kuratoren fortæller desuden, at der lige nu er dialog med op til ti potentielle købere.

»Vi snakker med mellem fem og ti købere. Det er i højeste grad en levende proces, og vi har allerede fået flere bud.«

Ifølge kuratoren er kædens leverandørgæld betydeligt lavere end ved slutningen af 2010, hvor gælden lød på 800 millioner svensker kroner, heraf leverandørgæld på 640 millioner svenske kroner.

»Der var gælden større på grund af julehandelen og lignende. Der er væsentlig mindre leverandørgæld nu,« siger kurator Lars Eric Gustafsson til den svenske netavis. Han vil dog hverken ud med det præcise beløb eller navnene på de største kreditorer.

At leverandørgælden er mindre end først ventet ændrer ikke på, at der stadig er leverandører, der må se pengene gå tabt.

»Vi prioriterer først kravene fra banker og lønmodtagere. Der vil være penge tilbage herefter, men de rækker ikke til at betale alle,« fortæller kuratoren.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere