Mac-brugere tjener mere

Hvis computeren foran dig er en Mac, så tjener du formentligt mere end en tilfældig anden internetbruger, der sidder foran sin Windows-pc og læser denne sætning. Det er én af konklusionerne i en rapport fra Nielsen/Netratings.

Den gennemsnitlige Mac-bruger er bedre uddannet og tjener mere end den gennemsnitlige pc-bruger. Det vil Mac-folket naturligvis hævde, at de har vidst i årevis.

Nu har analyseinstituttet Nielsen/Netratings imidlertid udarbejdet en rapport, hvor det blandt andet konkluderer, at Mac-folket har ret i deres påstand om, at Mac-brugere bare ér klogere. Det skriver den amerikanske nyhedstjeneste CNet.

Årsagen er, at der er langt færre, der bruger en Apple pc, når de går på internettet. I USA er det under fem procent af internetbrugerne, mens omkring 90 procent vælger IBM-standarden og Microsoft-softwaren.

Selve hardwaren er et dyrere indkøb, og derfor vil mange familier med lavere indkomst vælge Windows pc'en frem for Mac'en.

Af de forholdsvis få Mac-brugere tilhører mange den gamle garde, der tidligt fik en personlig computer i huset. Det var først og fremmest de veluddannede. Dengang valgte mange Mac'en fordi de kendte den fra universiteterne, hvor Apple i mange år har været stærkere repræsenteret end på det øvrige marked.

Som med mange andre produkter bliver forbrugerne også påvirket af deres omgangskreds, når de skal vælge, hvilken computer de vil have inden for dørene. Hvis omgangskredsen sværger til Mac, så er den nybagte computer-familie mere tilbøjelig til at sørge for, at der sidder en æbletast frem for en Windows-tast på tastaturet.

Da gennemsnitsfamilier - dem, der kun lever i statistikkerne - typisk omgås mennesker, der ligner dem selv, vil det altså være i de veluddannede kredse, at Mac'erne har bedst chance for at brede sig.

Så mens der sikkert er langt flere millionærer og genier, der bruger Windows, så kan Apple ifølge Nielsen/Netratings bryste sig af, at den gennemsnitlige Mac-bruger både tjener mere og har en længere uddannelse end den gennemsnitlige Windows-bruger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere