Kvindelige it-nørder holder lukket fest

Mænd ingen adgang.

Der er stadig en overvægt af hankøn i it-branchen, men flere piger kommer stadig til. Derfor får de nu deres egen konference, ”Geek Girl Meetup Copenhagen”.

Geek Girl Meetup er et koncept, som er udsprunget i Sverige. Lørdag den 6. november bliver det afviklet for første gang i København. 100 it-piger har allerede tilmeldt sig. Og 30 står på venteliste. Hvis der kommer nok sponsorer, håber arrangørerne at finde plads til 200 kvinder med hang til web og teknologi.

Hvad er en geek girl helt præcist?

Det er ifølge arrangørerne kvinder, der arbejder med web, programmering eller sociale medier. Men deltagerne kan også være beskæftiget med design, blogging eller iværksætteri, så længe det smager lidt af it.
Fra morgen til aften vil der være oplæg fra andre kvinder. Sideløbende kan man deltage i workshops - Geek Girl Academy. Hvad de kommer til at handle om afhænger af deltagernes ønsker, og hvem der springer til og tilbyder sin ekspertise. På en af workshoppene kan man for eksempel lære at opsætte en WordPress-blog, lære om HTML5, nørde med Arduino, redigere digitale billeder eller administrere flere Twitter-konti ad gangen.
For eksempel kommer forfatter og tidligere chefredaktør for bladet Cosmopolitan Julia Lahme og holder oplæg om tekstforfatteri.

Aftenen sluttes af med middag og fest.

Er det også lukket land for drenge?

"Ja. Vi er endda blevet kontaktet af et band fra Malmö, som gerne vil komme og spille. De er også kun piger,” siger Henriette Weber, der er en af arrangørerne.

Men hvorfor skal piger egentlig have deres egen konference? Hvad blev der af ligestillingen?

"Vi ønsker egentlig bare at sætte fokus på et problem, at nogen kvinder godt kan have brug for en web-opdatering. Hvis de sidder og blogger, så har de måske brug for instruktion i Wordpress. Så det har intet med ligestilling at gøre. Kvinder har også brug for at knytte tekniske og it-relaterede netværk og en uformel konference med workshops er en rigtig god måde at mødes på. Så vi mener, at der er brug for et arrangement som dette," siger Henriette Weber.

Læs mere på Facebook eller på GeekGirlMeetup. Hele arrangementet er gratis og baseret på sponsorer. Martin Thorborg er blandt de første sponsorer.

Da hele ComONs redaktion består af mænd, kan vi desværre ikke dække denne begivenhed.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere