Der gik kun få timer fra Google med et redirect gjorde oprør mod censuren i Kina til myndighederne atter havde fået en blokering på plads.
De ucensurerede søgninger havde Google gjort muligt med et redirect til det ikke-censurerede Google.hk. Sidstnævnte drives fra Hongkong, hvor de kinesiske censurmyndigheder har begrænset magt.
Blokeringen af redirect-trafikken gælder ifølge New York Times kun Google-søgninger, der ville have været censureret i Kina.
Indtil videre fortsætter Google.cn som før.
Google noget optimistisk håbet, at kineserne godt ville tillade redirect-trafikken til det ucensurerede Hongkong-domæne. Det gør de i princippet også – endnu – men med en effektiv filtrering, der blokerer for det, som censurmyndighederne ikke vil have, at kineserne får informationer om.
Flere iagttagere havde ventet, at myndighederne helt ville lukke Google.cn eller helt blokere for redirect-trafikken til Google.hk.
Men som direktøren for det Bejing-baserede research-firma Marbridge Consulting, Mark Natki, siger til New York Times, så er det et også spørgsmål, om myndighederne tør udfordre loyale Googlebrugere i den kinesiske befolkning – en gruppe, som oftere end andre kinesere giver deres mening til kende og råber op.
“At gennemføre en fuldstændig blokering af Google er ikke ønskværdigt for staten,” siger han.
Kinas største mobilselskab, China Mobile, vil som resultat af Googles opstand mod de kinesiske myndigheder annullere en aftale, som ellers skulle have anbragt Googles søgemaskine på selskabets mobilsider.
Og et andet nationalt mobilselskab, China Unicom, ventes at droppe en aftale med Google om at sælge Android-baserede telefoner.
I følge AP lagde mange kinesere I dag blomster på det store Googleskilt udenfor Googles kontorbygning i Bejing.