DotDK-afgørelse trækker ud

Først i midten af november vil It og Telestyrelsen afgøre den ophidsede kamp om kontrollen med det danske internetdomæne.

Siden august har en lille håndfuld medarbejdere i IT og Telestyrelsen været travlt beskæftiget med at fundere over det filosofiske spørgsmål: hvor smal er en bred støtte?

Det er nemlig Styrelsens svære lod at vurdere, om det internationale domænefirma Afilias i samarbejde med det dansk DotDK-initiativ har støtte og opbakning nok i det danske internetsamfund, sådan som det kræves ifølge domæneloven.

Tidligere var eneste melding fra Styrelsen, at man ikke havde nogen kommentarer til processen, men nu er der i det mindste kommet en omtrentlig dato på, hvornår en afgørelse kan ventes.

"Vi regner med at komme med en endelig afgørelse i midten af november," fortæller pressemand i Styrelsen, Adam Hvidt.

Grunden til, at det tager flere måneder at kaste et blik på listen over DotDKs indsendte støtteerklæringer fra 20 organisationer, grupper og firmaer og derpå komme med den "juridiske vurdering", som styrelsen siger, den arbejder på, skal findes hos DotDK-lejrens modstandere, Dansk Internet Samfund, DIFO.

DIFO har nemlig anmodet om at få partsstatus i henhold til forvaltningsloven.

Den anmodning er godkendt, og det betyder, at IT og Telestyrelsen skal sende en foreløbig afgørelse til høring hos parterne, og at DotDK og DIFO derpå skal have mulighed for at kommentere beslutningen, før den endelige afgørelse træffes og meldes offentligt ud.

Hvad It og Telestyrelsen er kommet frem til efter sine svære overvejelser er ifølge ComONs oplysninger nu meldt ud til de to kombattanter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere