Microsoft sælger sine Corel-aktier

Investeringsfirmaet Vector Capital betaler 12,8 millioner dollar for Microsofts ejerandel i det canadiske softwarefirma Corel.

Microsoft har besluttet at sælge alle sine aktier i det canadiske softwarefirma Corel. I oktober 2000 betalte Microsoft 135 millioner dollar for en ejerandel på 24,6 pct. af Corel, men siden er aktiernes værdi styrtdykket.

Vector Capital overtager nu alle Microsofts 22,8 millioner Corel-aktier og betaler omkring 59 cent per aktie. Det giver en samlet pris på 12,8 millioner dollar, som repræsenterer et tab på mere end 120 millioner dollar i forhold til købsprisen.

Ligesom Microsofts investering i Apple blev opkøbet af Corel-aktier i 2000 set som en strategisk beslutning, der skulle holde liv i en hårdt presset konkurrent og dermed levere argumenter for, at Microsoft ikke har monopoliseret softwaremarkedet.

Den officielle begrundelse var ønsket om at indgå et partnerskab for at fremme .Net-strategien om at levere software over nettet, men siden har Corel stort set ikke spillet nogen rolle i Microsofts .Net-kampagne.

Corel har til gengæld startet flere initiativer som er direkte rettet mod at vinde markedsandele fra Microsoft på markedet for kontorapplikationer.

Det kan have medvirket til Microsofts beslutning om at sælge aktierne, ligesom softwaregiganten efter monopolsagens afslutning ikke længere har behov for at holde liv i konkurrenter på softwaremarkedet, påpeger analytikere.

Corel har haft store tab i de seneste år og har været gennem flere fyringsrunder. Sidste efterår blev en femtedel af selskabets medarbejdere afskediget.

Efter den seneste fyringsrunde har Corel stadig 769 ansatte fordelt over en række lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere