Wi-Fi fylder 25 år

FCC's beslutning om at tillade licensfri adgang til radiofrekvenser for 25 år siden var startskuddet til trådløst internet.

Der er mange historiske datoer i it-branchen. En af de store milepæle var den beslutning, som blev truffet hos den amerikanske telestyrelse Federal Communications Commission (FCC) i 1985. FCC besluttede dengang at tillade licensfri adgang til radiofrekvenser til kommunikation. Det banede vejen for 802.11-komiteen, som udviklede standarderne for trådløst internet.

Men endnu vigtigere var måske, at beslutningen fik telestyrelser verden over til at indføre lignende regler, hvilket har resulteret i den enorme vækst i trådløse netværksinstallationer og trådløse enheder, som vi ser i dag. I dag har Wi-Fi så fået konkurrence fra det mobile bredbånd, 3G og snart 4G, som også kan levere meget hurtige datahastigheder.

"I dag er det utænkeligt for mange mennesker til at være uden trådløs internetadgang, fordi det er en så vigtig del af deres hverdag, både hjemme og på arbejde," siger Mats Brage, der er adm. direktør for D-Link, som sælger udstyr til trådløse netværk.

Faktisk er arbejdet med nye standarder i de officielle komiteer ofte så langsomt, at branchen sender sine egne produkter på markedet baseret på draft-versioner af standarderne inden den officielle version på plads. Wireless N (802.11n) blev således først godkendt i september 2009, men D-Link havde allerede sit første N-produkt på markedet i 2006.

Og her tror man også på, at offentlige og private hotspots fortsat vil kunne konkurrere med 3G.

"Uanset om du er en forbruger, som ønsker uafbrudt adgang til medieindhold i HD kvalitet eller en virksomhed, der kræver bedre adgang til cloud-tjenester eller VoIP-tjenester, er det helt sikkert, at den trådløse udvikling vil imødegå disse nye behov," siger Mats Braga.

Vigtige datoer i Wi-Fi's historie:

• 1985 - FCC træffer beslutning om at tillade licens fri adgang til radiofrekvenser til kommunikation

• 1990 - En ny komité af Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) oprettes med det formål at skabe en officiel standard for 802.11

• 1997 - IEEE introducerer 802.11-standarden for trådløse Ethernet-netværk

• 1999 - IEEE stadfæster 802.11b-standarden, som understøtter en maksimal kapacitet på 11 Mbps

• 1999-Udtrykket "Wi-Fi (Wireless Fidelity) anvendes for første gang kommercielt. Begrebet blev opfundet af brandkonsulentfirmaet Interbrand og var et ordspil med " Hi-Fi " (High Fidelity) – den etablerede klassificering af lydudstyr

• 2003 - 802.11g-standard introduceres og understøtter en maksimal kapacitet på 54 Mbps

• September 11, 2009 - 802.11n-standarden stadfæstes til at levere overførselshastighed på op til 300 Mbps




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere