HPs printer-teknologi skal finde skjulte oliereserver

Kan man finde skjulte blæk-reserver i printerpatronen kan man vel også finde olie i undergrunden?

Blæk og olie har tilsyneladende mere en farven til fælles.

I det mindste tyder et nyt samarbejde mellem HP og Shell på, at teknologier udviklet med det formål at kontrollere blæk i en blækpatron kan bruges i helt andre sammenhænge: Nemlig jagten på skjulte oliereserver i Jordens undergrund.

HP lancerede i går et nyt sensor-produkt, der baner vejen for udvikling af digitale accelerometre i nano-størrelse – det vil sige bittesmå bevægelses-sensorer bygget som mikro-elektro-mekaniske systemer (MEMS).

De forventede MEMS-sensorer vil være 1000 gange mere følsomme end de sensor-løsninger, der I dag er tilgængelige på markedet i de nødvendige højvolumen-mængder.

Fidusen med de nye nano-sensorer er, at sensorene kan spredes i stort antal over et stort område og indgå i et komplekst system styret af avanceret it. Dette system kan ifølge HP og Shell regne sig frem til sandsynlige oliereserver i undergrunden.

“HP er I forvejen førende som leverandør af MEMS til applikationer med flydende væsker – som i vores hundreder af millioner printerpatroner hvert år,” siger Ken Abbott, der er direktør for Emerging Technology i HPs Technology Development Organisation.

HPs sensor-teknologi indebærer en for oliefolket helt ny klasse af ultrasensitive laveffekt MEMS-accelerometre.

"Med en milliard sensorer anbragt i miljøet og alle forbundet med samme computer-system, vil det være muligt at høre planetens hjerteslag,” lyder det højstemte budskab fra HP-forskeren Peter Hartwell, der er senior researcher i HP Labs.

Det banebrydende seismiske system skal registrere, opsamle og lagre geofysiske data af hidtil ukendt høj kvalitet og opløsningsgrad. Det nye system er baseret på trådløs teknologi, og bliver integreret med Shell’s eksisterende seismiske imaging system.

Det nye oliepartnerskab mellem HP og Shell er kommet i stand, fordi olie- og gasindustrien i stigende grad kræver seismiske data af endnu højere kvalitet som konsekvens af, at lokaliseringen af nye olie- og gasfelter bliver vanskeligere.

HP vurderer, at det nye samarbejde vil give Shell en konkurrencemæssig fordel, fordi det nu bliver muligt for Shell at udforske olie- og gasreserver, som er svært tilgængelige, samtidig med at eksisterende felter kan monitoreres mere præcist.

Systemet er en del af HP’s nye portefølje af løsninger inden for højeffektiv ”sensing”, der udvikles på HP’s forsknings- og udviklingslaboratorium, HP Labs, i Palo Alto i Californien.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere