Lås netbanken med din finger

Siemens og AXSionics vil gøre netbanker mere sikre ved at tilføje fingeraftryks-læsere.

Den aktuelle frygt for fusk via netbanker kan måske forsvinde i fremtiden.

Siemens og firmaet AXSionics arbejder nemlig på at gøre netbanken mere sikker ved at lade kunderne identificere sig selv med deres fingeraftryk.

Den forbedrede sikkerhed består i, at bankerne sender krypteret information til kundens skærm i form af hurtigt skiftende felter i sort og hvidt, også kaldet en "flickerkode".

Kunden læser og krypterer disse data ved at bruge et id-kort på størrelse med et almindeligt kreditkort, der er udstyret med en optisk sensor og et fingeraftryk, som identificerer brugeren.

Efter at have indtastet sine data til betalingen på bankens internetportal kan kunden få sin id og transaktionen bekræftet ved hjælp af en flickerkode på skærmen. Flickerkoden indeholder detaljer omkring den pågældende betalingsanmodning sendt til banken sammen med et tilhørende transaktionsnummer, en såkaldt TAN-kode, i krypteret form.

Når koden bliver vist på skærmen bevæger kunden fingeren over sensoren på sit id-kort og holder kortet foran flickerkoden. Hvis det indlæste fingeraftryk svarer til det fingeraftryk, der er lagret på ID-kortet, vil ID-kortet indlæse den nødvendige information ved at anvende den integrerede sensor. Data for den aktuelle overførsel viser sig på ID-kortets display fulgt af transaktionsnummeret, som brugeren må indtaste for at bekræfte betalingen. Fingeraftrykket er kun lagret på ID-kortet, ikke centralt i banken.

Løsningen bliver allerede nu testet af adskillige banker i Tyskland og Schweiz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere