Artikel top billede

Sådan ser fremtidens computer ud

Her er de spændende nye konceptbilleder af den revolutionerende XO 3.0 computer.

Nu har organisationen One Laptop Per Child (OLPC) for første gang frigivet billeder af den revolutionerende XO 3.0 computer, der skal være færdig i 2012. OLPC har annonceret tre nye modeller af XO-computeren, også kendt som 100-dollar-laptop.

Projektet har haft store problemer i de seneste år og på et tidspunkt så det ud til at OLPC ville forsvinde helt i glemslen. Det oprindelige mål om at udvikle en 100-dollar-laptop blev aldrig nået – computeren koster stadig omtrent det dobbelte – og det har været svært at finde kunder.

Senest har regeringen i det lille sydamerikanske land Uruguay dog købt bærbare computere til 362.000 skoleelever og 18.000 lærere fra OLPC, så måske er det for tidligt at afskrive projektet helt.

Flere af nøglepersonerne har forladt OLPC, der også har gennemført en større fyringsrunde tidligere i år, men stifteren Nicholas Negroponte har alligevel store planer for fremtiden.

Han fortæller i denne pressemeddelelse at man vil nå ud til 500 millioner børn i selv de fjerneste afkroge af verden – det er meget ambitiøst, når man tænker på, at den første XO-computer kun er distribueret til 1,4 mio. børn.

Allerede i næste måned kommer XO 1.5, som har samme design som den nuværende model 1.0. Den indeholder dog en Via-processor i stedet for en AMD-cpu, den skulle være to gange hurtigere og indeholde fire gange mere hukommelse.

I begyndelsen af 2011 kommer XO 1.75, som også ligner forgængeren, men den har et 8,9-tommers berøringsfølsomt display. Den bruger en ARM-processor som Marvell som skal give dobbelt hastighed, mens strømforbruget reduceres til en fjerdedel.

Men det er XO 3.0 der er interessant. Den kommer i 2012 og skal koste under 100 dollar. XO 3.0 består af et enkelt stykke tyndt og fleksibelt plast. Den ligner en Tablet PC, men er meget tyndere end de modeller, der kan købes i dag.

Som det fremgår af konceptbillederne i dette zip-arkiv er der tale om en berøringsfølsom skærm, der kan bruges til mange forskellige formål.

Den tekniske indmad skulle være den samme som i XO 1.75 – så er spørgsmålet selvfølgelig, hvordan det skal lykkes at proppe en hel computer ind i denne tynde skal.

Negroponte bliver ofte anklaget for at være realitetsfjern, men selvom OLPC kun er blevet en begrænset succes, så har projektet leveret inspiration til et helt nyt pc-segment, netbook’en, som har haft dramatisk vækst i de seneste år. Så måske vil XO 3.0 også skabe et helt nyt pc-segment.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere