Venturehus forlader kriseramte Danionics

Dansk Kapitalanlæg, der i sin tid førte kriseramte Danionics på børsen, har solgt over halvdelen af sine aktier i batteriproducenten. Direktøren afviser dog alle tanker om flugt affødt af Danionics' krise.

Batteriproducenten Danionics har mistet en af sine storaktionærer. Ventureselskabet Dansk Kapitalanlæg, der var nogle af de første, som skød kapital i virksomheden, har solgt over halvdelen af sine aktier i selskabet og ejer nu 3,7 procent af virksomheden.

Salget er sket til en pris på 4,7 millioner kroner. Dermed har venturehuset tabt 7,5 millioner kroner i forhold til anskaffelsesprisen.

Alligevel afviser administrerende direktør i Dansk Kapitalanlæg, Niels K. Agner, at salget har noget at gøre med den krise, som Danionics befinder sig i. Selskabet kæmper i øjeblikket for at skaffe en partner i hus, som kan redde den fynske virksomhed fra at gå i betalingsstandsning.

»Der er intet odiøst eller mistænkeligt i salget af aktierne. Når vi sælger er det fordi, opgaven er løst. Vi har ført Danionics på børsen, og har intet mål om at eje aktier i børsnoterede selskaber,« fortæller Niels K. Agner til IT-avisen ComON.

Han afviser også, at salget skyldes, at man ikke længere tror på, at Danionics' ledelse får løst problemerne.

»Jeg har en udmærket mavefornemmelse omkring Danionics. Og vi har ingen grund til at tro, at selskabet ikke klarer den. Det er som sagt ikke vores målsætning at eje aktier i børsnoterede selskaber,« pointerer Niels K. Agner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere